Regizorul Peter Jackson a dezvăluit primele imagini din documentarul despre The Beatles

De: Ana Obretin / 22.12.2020, 10:55
Regizorul Peter Jackson a dezvăluit primele imagini din documentarul despre The Beatles

Regizorul Peter Jackson a dezvăluit primele imagini din documentarul „The Beatles: Get Back”, care este programat pentru lansarea în cinematografe la sfârșitul lunii august 2021. 

Anunțat inițial pentru ianuarie 2019, dar amânat din cauza pandemiei, documentarul este cel mai recent dintr-o serie de producții despre miticul grup britanic format din muzicienii John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. 

Cineastul Peter Jackson, celebru pentru francizele “Stăpânul Inelelor” și “Hobbitul”, a dorit să le ofere fanilor The Beatles și ai lui “o privire asupra atmosferei filmului” prin intermediul unui clip de 5 minute. “Sper că vă va aduce un zâmbet pe chipuri în aceste timpuri mai degrabă sumbre pe care le trăim”, a spus Jackson. 

Regizorul neozeelandez a avut la dispoziție aproximativ 56 de ore de înregistrări video inedite cu trupa, datând din perioada 2 – 31 ianuarie 1969, compilate și restaurate. De asemenea, a folosit peste 150 de ore de înregistrări audio care nu au mai fost făcute publice până în prezent, potrivit Deadline. Documentarul include și imagini rare din ultimul concert live pe acoperișul sediului Apple Corps din Londra, din 30 ianuarie 1969.

Documentarul este dedicat înregistrării a ceea ce urma să devină ultimul album al trupei The Beatles, “Let It Be”, lansat în 1970. 

Peter Jackson spune că a montat jumătate din documentarul dezvoltat împreună cu compania Disney. 

După ce a terminat trilogia “Hobbitul”, în 2014, regizorul și-a îndreptat atenția spre documentare. În 2018, Jackson a lansat filmul “They Shall Not Grow Old”, cu imagini din Primul Război Mondial restaurate color, care a fost extrem de apreciat de critici. 

Anul acesta, pe 10 aprilie, s-au împlinit 50 de ani de când Paul McCartney a anunțat că se retrage din celebra trupă. În 1974, cariera formației înființate în 1960 era încheiată formal și legal. Ulterior, membrii formației s-au bucurat de un enorm succes și ca artiști solo. The Beatles, recompensată, printre altele, cu 7 premii Grammy și un Oscar,  încă deține recordul pentru trupa cu cele mai mari vânzări din istorie, aproape 800 de milioane de albume.

CITEȘTE ȘI: Documentarul despre Billie Eilish, “The World’s A Little Blurry”, lansat în februarie 2021

Foto: Shutterstock

Tags: