Gala premiilor Grammy 2021 a fost amânată în martie

De: Ana Obretin / 06.01.2021, 08:51
Gala premiilor Grammy 2021 a fost amânată în martie

Gala premiilor Grammy 2021, programată inițial pe 31 ianuarie, a fost amânată până la jumătatea lunii martie, au anunțat organizatorii evenimentului muzical, Recording Academy.

După discuții atente cu experți în sănătate, gazda noastră și artiștii programați să apară, vom reprograma a 63-a ediție Grammy Award, care va fi difuzată duminică, 14 martie 2021. Situația înrăuțită din cauza COVID din Los Angeles, spitalele fiind copleșite și ATI-urile, ajunse la capacitate maximă, și noile recomandări din partea guvernelor de stat și locale ne-au făcut să ajungem la concluzia că amânarea show-ului nostru era ceea ce trebuie să fie făcut. Nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța celor din comunitatea noastră muzicală și a sutelor de oameni care lucrează neobosit la producerea spectacolului. Vrem să mulțumim tuturor artiștilor talentați, personalului, furnizorilor noștri și, în special, nominalizaților din acest an pentru înțelegerea, răbdarea și dorința de a lucra cu noi în timp ce navigăm în aceste vremuri fără precedent”, se arată în comunicatul remis presei de Recording Academy.

Gala Grammy urma să dea startul sezonului premiilor de la Hollywood, după ce ceremonia decernării Globurilor de Aur, care avea loc de obicei la începutul lui ianuarie, a fost mutată anul acesta pe 28 februarie.

Cel mai prestigios eveniment al industriei muzicale americane va avea loc la Staples Centre din Los Angeles și va fi difuzat de televiziunea CBS.

Printre artiștii cu cele mai multe nominalizări anul acesta se numără Beyoncé, cu nouă, și Dua Lipa, Roddy Ricch și Taylor Swift, cu șase. Pe de altă parte, din lista nominalizărilor a fost omis cântărețul canadian The Weeknd, care a acuzat academia de corupție.

Staruri ale muzicii precum Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa și Grandmaster Flash and the Furious Five se numără printre artiștii care vor fi răsplătiți cu trofee Grammy pentru întreaga carieră.

Anul trecut, Billie Eilish a fost marea câștigătoare a galei Grammy, cu cinci trofee din șase nominalizări.

CITEȘTE ȘI: Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical

FOTO: Profimedia