Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

De: Loredana Toma / 23.12.2020, 19:10
Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

Staruri ale muzicii precum Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa și Grandmaster Flash and the Furious Five se numără printre artiștii care vor fi răsplătiți cu trofee Grammy pentru întreaga carieră anul viitor. Cea de-a 63-a ediție a galei Grammy va avea loc pe 31 ianuarie 2021.

„Muzica lor ne-a ținut împreună și merită răsplătiți”

De asemenea, Recording Academy a decis să acorde anul viitor premii speciale pentru merite unor artiști precum cântăreața de operă Marilyn Horne și toboșarul Lionel Hampton.

Totodată, Kenny “Babyface” Edmonds, inginerul de sunet Ed Cherney și artistul jazz Benny Golson au fost nominalizați pentru Trustee Award.

„Introducerea acestei noi categorii de premii, Special Merit Awards, ne dă oportunitatea să răsplătim și să recunoaștem influența pe care artiștii au avut-o în industria muzicală, indiferent de gen”, a declarat Harvey Mason Jr., președinte interimar și CEO al Recording Academy, organizatoarea galei.

„În calitate de creator și iubitor de muzică, sunt recunoscător că putem să ne uităm în urmă spre cei care ne-au influențat, să vedem și să recunoaștem impactul pe care l-au avut asupra comunității muzicale. Fiind un an în care muzica ne-a ținut împreună, sunt nerăbdător să răsplătesc acest minunat grup de creatori de muzică”, a încheiat acesta, potrivit Rolling Stone.

Anul acesta, Billie Eilish a fost marea câștigătoare a galei Grammy, cu cinci trofee din șase nominalizări.

CITEȘTE ȘI: Iggy Pop a lansat un imn anti-COVID surpriză, „Dirty Little Virus”

Twenty One Pilots a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung clip muzical live

Documentarul despre Billie Eilish, “The World’s A Little Blurry”, lansat în februarie 2021

FOTO: Profimedia