„Gașca animăluțelor DC”, lider în box office-ul nord-american în weekendul premierei

De: Ana Obretin / 01.08.2022, 09:54

„Gașca animăluțelor DC/ DC League of Super-Pets”, o aventură animată despre prietenii cu patru picioare ai supereroilor, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul premierei. Filmul a avut încasări de 23 de milioane de dolari în primele trei zile cât a rulat în cinematografele din America de Nord.

Debutul este considerat unul modest, având în vedere costurile de producție, care s-au ridicat la 90 de milioane de dolari. Prin comparație, „Lightyear”, de la Pixar, a debutat cu 51 de milioane de dolari, iar „Minions: The Rise of Gru”, de la Universal, cu 107 milioane de dolari.

Nedespărțiti, Krypto Super-Câinele și Superman sunt doi buni prieteni care împărtășesc aceleași superputeri și luptă împotriva criminalității în Metropolis. Când Superman și restul Ligii Justiției sunt răpiți, Krypto trebuie să convingă un grup de animale fără stăpân să-și stăpânească puterile recent descoperite și să-l ajute să-i salveze pe supereroi, potrivit sinopsisului prezentat de Cinemagia.

Vezi trailerul mai jos:

Filmul beneficiază de vocile unor actori celebri, precum Keanu Reeves, Kevin Hart și Dwayne Johnson.

Liderul săptămânii trecute, horrorul SF „Nu/ Nope”, a coborât pe locul al doilea,, cu 18,5 milioane de dolari încasări în weekend. Lungmetrajul îl reunește din nou pe cineastul premiat cu Oscar Jordan Peele cu câștigătorul premiului Oscar Daniel Kaluuya („Get Out”, „Judah and the Black Messiah”), căruia i se alătură Keke Palmer („Hustlers”) și Steven Yeun („Minari”, „Okja”). Ei sunt locuitorii unui oraș izolat din California care devin martorii unei descoperiri stranii și înfiorătoare, ce ar putea fi un OZN.

Podiumul este completat de „Thor: Iubire și tunete/ Thor: Love and Thunder”, de la Disney, cu încasări de 12,1 milioane de dolari. Cu 662 de milioane de dolari încasate la nivel mondial, filmul a depășit deja două dintre cele trei predecesoare ale sale, „Thor”, din 2011 (335 de milioane de dolari), și „Thor: The Dark World”, din 2013 (446 de milioane de dolari). Însă pare puțin probabil deocamdată să atingă succesul „Thor: Ragnarok” (2017), care a avut încasări de 853 de milioane de dolari. Regia „Thor: Love and Thunder” este semnată de Taika Waititi, iar din distribuție fac parte, alături de cineast, Chris Hemsworth,  Natalie Portman, Christian Bale, Karen Gillan. 

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de „Minionii 2/ Minions: The Rise of Gru” (10,88 de milioane de dolari), „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, cu Tom Cruise în rolul principal (8,2 milioane de dolari), „Acolo unde cântă racii/ Where the Crawdads Sing”, de Olivia Newman (7,52 de milioane de dolari), „Elvis”, de Baz Luhrmann (5,83 de milioane de dolari), „Telefonul negru/ The Black Phone”, un horror cu Ethan Hawke în rolul principal (2,49 milioane de dolari), „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion”, cu 2 milioane de dolari, și premiera „Vengeance”, de B. J. Novak (1,75 de milioane de dolari)

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images