10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

De: Ana Obretin / 17.03.2022, 15:02
10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Starurile de la Hollywood joacă în filme mari, de regizori celebri și iau premii prestigioase. Ceea ce nu le împiedică să aibă, la rândul lor, propriile preferințe în materie de cinema.

De la Jennifer Lopez la Morgan Freeman, Leonardo DiCaprio și Julia Roberts, iată câteva dintre filmele preferate ale vedetelor cinema-ului mondial.

CITEȘTE ȘI: Filme: Top 3 cele mai bune perechi actor/regizor din istorie

Decăderea lui Bruce Willis: De la cel mai bine plătit actor la star de filme pe DVD

Top 7 cele mai bune filme erotice din toate timpurile (Video)

Jennifer Lopez

Actrița americană este un mare fan al musicalului „Poveste din cartierul de vest/ West Side Story”, versiunea din 1961, de Robert Wise și Jerome Robbins. Aceasta a declarat pentru Vanity Fair: „Nu mi-am dorit să fiu Maria cea slabă, așteptându-și bărbatul. Am vrut să fiu Anita, care a dansat până în vârf”.

Salma Hayek

Actrița mexicano-americană crede că nu și-ar fi făcut niciodată curaj să devină actriță dacă nu ar fi vizionat filmului „Willie Wonka și fabrica de ciocolată”, din 1971, de Mel Stuart. Fascinată de film, Salma Hayek a știut de la vârsta de cinci ani care va fi meseria sa. Despre acest film, actrița a spus: „Am avut un declic, am înțeles că există un univers în această lume în care se poate întâmpla orice”.

Robert De Niro

Actorul american mizează pe filmul cult „La est de Eden/ East of Eden” (1955),  de Elia Kazan, cu regretatul James Dean.

Tom Hanks

Tom Hanks este un mare fan al filmului cult al lui Stanley Kubrick „Odiseea spațială 2001/ 2001, A Space Odyssey” (1968). El spune despre acest film că „poți să-l vezi și să-l vezi din nou și să te gândești la semnificația lui”.

Leonardo DiCaprio

Starul hollywoodian iubește filmul „Șoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976). El consideră acest lungmetraj regizat de Martin Scorsese drept „cel mai bun film independent realizat vreodată”.

Reese Witherspoon

La gala premiilor Oscar din 2012, Reese Witherspoon a recunoscut că a văzut filmul „Amnezie cu surprize/ Overboard” (1987), de Garry Marshall, cu Goldie Hawn și Kurt Russell, de „mii de ori”.

Richard Gere

Actorul mereu elegant și zen a dat asigurări că filmul său preferat nu este deloc „Pretty Woman”, care l-a făcut celebru. Starul american preferă pelicula regizorului italian Michelangelo Antonioni „Professione: reporter / Profesiune: Reporter” (1975), cu Jack Nicholson și Maria Schneider.

Julia Roberts

Legendara actrița adoră filmul „Poveste din Philadelphia/ The Philadelphia Story” (1940), o comedie romantică cu Gary Grant și Katherine Hepburn, de George Cukor.

Morgan Freeman

Veteranul actor spune că îi place foarte mult musicalul „Moulin Rouge” (2001), cu Nicole Kidman și Ewan McGregor. El a explicat: „Cred că acest film este extraordinar de bine făcut și cu adevărat uimitor”.

Johnny Depp

Cel mai cunoscut și carismatic dintre pirați are un film preferat presărat cu o notă de magie: „Vrăjitorul din Oz” (1939). În adolescență, actorul visa la o tornadă care să-l îndepărteze de viața pe care o ducea pe atunci, iar de această evadare, având în vedere controversele media stârnite în ultimii ani, ar putea avea nevoie și acum.

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Profimedia Images