Top 7 cele mai bune filme erotice din toate timpurile (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 24.02.2022, 08:43
Top 7 cele mai bune filme erotice din toate timpurile (Video)

Valentine’s Day sau Dragobetele sunt mereu prilejuri numai bune de a celebra dragostea și în alte moduri decât cele convenționale. Motiv numai bun pentru un top 7 cele mai bune filme erotice din toate timpurile.

Pentru că, nu-i așa, câți cinefili au urmărit, să zicem, o comedie pentru adolescenți în care prima lor vedetă preferată a apărut într-un costum de baie, s-a rujat sau a patinat arătând ca întruchiparea atracției? Sau s-au trezit având fantezii despre buze mușcate senzual într-o scenă în care două personaje doar și-au atins în treacăt trupurile?

Erotica este profund subiectivă. În consecință, această listă adună câteva dintre momentele de referință surprinse în film, cele care au atins subiecte considerate anterior tabu, și actori sau actrițe într-un rol care a îndeplinit sau a transformat așteptările publicului sau pur și simplu au surprins momente de frumusețe, pasiune sau sexualitate.

Iată deci cele mai bune filme erotice din toate timpurile, într-un destul de subiectiv top 7

Emmanuelle 2 (1975)

Chiar dacă romanul confesional pe care se bazează această franciză emblematică nu a fost scris de adevărata Emmanuelle Arsan, ci de soțul ei, „Emmanuelle 2” (subtitrat „The Joys of a Woman”) a oferit personajului imaginea sinonima cu erotismul pur. Francis Jacobetti, fotograf pentru revista franceză Lui, a inițiat efectiv look-ul sexy cu lumină moale, care o face pe actrița Sylvia Kristel să arate mai superbă ca niciodată în timp ce se strecoară și iese din pat în pat cu bărbați și femei. Filmul merită vizionat nu doar pentru felul în care este făcut și scenele erotice, ci și pentru muzica de vis a lui Pierre Bachelet.

The Hunger (1983)

Tony Scott și-a făcut debutul regizoral cu această poveste încărcată sexual a celui mai atrăgător cuplu de vampiri din eternitate (David Bowie și Catherine Deneuve) încercând să-și faciliteze moștenirea și longevitatea într-un timp al științei și al prosperității. Scott o înfățișează pe Miriam (Deneuve) găsindu-și alinare în brațele savantei Sarah Roberts (Susan Sarandon), în timp ce John (Bowie) caută un remediu pentru decrepitudinea sa în creștere. Energia sexuală dintre Deneuve și Sarandon este în mod pozitiv de netăgăduit, lăsând în urmă una dintre marile dileme din istoria cinematografiei: dacă ai fi sclav pentru veșnicie unei singure femei, pe care dintre cele două ai alege-o?

9 ½ Weeks (1986)

O mare parte din filmografia lui Adrian Lyne este compusă din povești încărcate erotic, nu toate la fel de reușite, dar cele mai multe dintre ele distinctive și inovatoare în felul lor. „9 ½ Weeks” poate părea banală conform standardelor contemporane, dar jocurile de rol, sexul public și folosirea alimentelor ca afrodiziac au fost în mare parte noutăți, cel puțin în cinematografia de atunci, când Lyne a descris aceste acte cu Kim Basinger și Mickey Rourke. Ceea ce este deosebit de demn de remarcat este modul în care filmul nu tratează chimia sexuală a acestor personaje și sănătatea relativă a relației lor ca fiind sinonime; în cele din urmă, nu argumentează că disfuncția lor uneori suprapusă este un semn al angajamentului emoțional sau al iubirii mai profunde, ci o transmitere temporară și o amplificare a dorinței care este intensă și satisfăcătoare, chiar dacă doar pe termen scurt.

Basic Instinct (1992)


Înainte de a da lovitura la Hollywood cu „Robocop”, Paul Verhoeven a promovat tabuurile sexuale în Olanda natală, cu „Turkish Delight”, „Spetters” și „The Fourth Man”. „Basic Instinct” s-a simțit ca un act de provocare, testând limitele unui gen de film care, teoretic, nu ar fi avut nimic erotic. Detectivul jucat de Michael Douglas, Nick Curran, este atras într-o relație sexuală cu romanciera dezinhibată și suspectă de crimă, Catherine Tramell, interpretată magistral de Sharon Stone. Ceea ce rămâne unic și atrăgător este modul în care personajul lui Stone își satisface fără scuze propria sexualitate, o obiectivează și exercită control atât în ​​dormitor, cât și în afara acestuia.

The Piano (1993)

Jane Campion a scris și a regizat acest film extraordinar despre o scoțiană mută pe nume Ada (Holly Hunter) obligată să intre într-o căsnicie cu un neozeelandez (Sam Neill) doar pentru a se îndrăgosti de un pădurar pe nume Baines (Harvey Keitel) angajat să se ocupe de treburile din gospodărie. Ceea ce începe ca o poveste de servitute pentru această femeie devine o călătorie de împuternicire în timp ce Baines se târguiește cu Ada, mai întâi pentru pianul ei, iar mai târziu, pentru afecțiunea fizică dezvoltată într-o iubire din ce în ce mai profundă. Holly Hunter îi dă Adei o autoritate disperată care devine mai demnă pe măsură ce începe să-și recunoască propria autonomie și, în cele din urmă, controlul asupra acestor doi bărbați confuzi și intimidați de ea. Amplasat într-un timp și într-un loc în care rolurile de gen au fost aplicate în mod rigid, Campion creează o capodopera feministă erotică, dar sexy și substanțială în același timp.

Y Tu Mama Tambien (2001)

Înainte de a deveni câștigător al Oscarului, Alfonso Cuaron a regizat și co-scris această dramă intimă despre doi cei mai buni prieteni adolescenți (Diego Luna și Gael Garcia Bernal) care pornesc într-o călătorie revelatoare de autodescoperire cu o femeie mai în vârstă (Maribel Verdu), în timpul verii înainte de facultate. Plină de mult sex și discuții sexuale, filmul pare o cronică a exceselor adolescenților. Dar, în schimb, Cuaron se uită profund în viețile băieților tineri – statutul lor social, ciocnirile culturale, drepturile și anxietățile lor – așa cum sunt dezvăluite de oportunitățile li care se desfășoară în fața cu această femeie mai în vârstă care inițial pare reținută, dar se dovedește a nu fi, într-un mod vulgar, tandru și lămuritor – pentru ei și pentru public.

Blue is the Warmest Color (2014)

Cu regizorul Abdellatif Kechiche la cârmă, persistă întrebări legitime cu privire la cât de mult din această peliculă explorează cu adevărat o relație lesbiană dintr-o perspectivă feminină și cât de mult răsfăță privirea masculină. Dar după ce Festivalul de Film de la Cannes le-a acordat cele mai mari onoruri nu doar lui Kechiche, ci și actrițelor Lea Seydoux și Adele Exarchopoulous, moștenirea filmului onorează cu fermitate munca lor la fel de mult sau mai mult decât a lui. Două tinere ajung într-o relație în care se transformă una pe cealaltă. Scenele intime emană sexualitate pură, dar și intimitate de netăgăduit, deoarece ceea ce se întâmplă între ele două nu este doar atracție fizică, ci ritmurile profund evocatoare ale iubirii curgând, cu idiosincraziile indivizilor care explorează și învață unul despre celălalt și despre ei înșiși.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Dragobete, sărbătoarea iubirii la români; 10 filme de dragoste românești

Filme de dragoste: Top 10 cele mai frumoase pelicule pe care să le vezi de Valentine’s Day (Video)