Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare pentru presupuse „violuri” săvârșite în 2018

De: Ana Obretin / 23.02.2021, 21:08
Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare pentru presupuse „violuri” săvârșite în 2018

Actorul francez Gerard Depardieu a fost pus pus acuzare, în decembrie 2020, pentru presupuse „violuri” săvârșite în 2018. O anchetă inițială a fost clasată de Parchetul din Paris, după care, anul trecut, cazul a fost redeschis. 

Gerard Depardieu, considerat o legendă a cinematografiei franceze, în vârstă de 72 de ani, a fost pus sub acuzare, pe 16 decembrie 2020, pentru „viol” și „agresiune sexuală” pe care le-ar fi comis în vara anului 2018 asupra unei tinere actrițe, fapte pe care acesta le contestă, scrie AFP, care citează surse judiciare.

Reclamanta, care a făcut plângere la sfârșitul lunii august 2018, susține că a fost violată de două ori la domiciliul parizian al vedetei cu câteva zile înainte. Aceasta a reușit să obțină, în vara anului 2020, redeschiderea anchetei.

Hervé Témime, avocatul actorului, contactat de AFP, „a deplâns faptul că aceste informații au fost făcute publice”. Gérard Depardieu, care nu a fost reținut și nu se află sub control judiciar, „contestă total faptele de care este acuzat”, a spus avocatul acestuia.

Potrivit unor surse, familia tinerei actrițe în vârstă de douăzeci de ani care îl acuză pe actor de două violuri și agresiuni sexuale este prietenă cu Depardieu. În iunie 2019, un procuror a clasat cazul, după nouă luni de anchetă, explicând că „numeroasele investigații efectuate” nu „au făcut posibilă caracterizarea infracțiunilor denunțate în toate elementele lor constitutive”, scrie Le Figaro.

O confruntare între Gerard Depardieu și tânăra actriță, despre care nu s-a mai auzit până acum, a avut loc la sediul poliției judiciare din Paris, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului. Reclamanta a obținut apoi, la mijlocul lunii august 2020, reluarea anchetei. Contactată de AFP, Élodie Tuaillon-Hibon, avocata reclamantei, a cerut „păstrarea confidențialității și respectarea vieții private a clientei sale”.

CITEȘTE ȘI: De la ruşi vin banii! Gérard Depardieu îşi deschide restaurant la Moscova 

Gerard Depardieu oferă Rusiei locuința sa de lux din Paris 

Foto: Profimedia Images