Gheorghe Zamfir, show extraordinar la Sala Palatului

Apropo.ro / 08.06.2008, 02:00
Gheorghe Zamfir, show extraordinar la Sala Palatului
Gheorghe Zamfir a concertat mai in forma ca niciodata la Sala Palatului in fata unei sali pline, cu spectatori veniti din toate colturile.

Gheorghe Zamfir a concertat mai in forma ca niciodata la Sala Palatului in fata unei sali pline, cu spectatori veniti din toate colturile tarii sa fie alaturi de acesta.

Ora de incepere a spectacolului a fost respectata, dar nu inainte ca amfitrionul Ocatvian Ursulescu sa ne spuna cateva cuvinte despre cel care a fost supranumit "Regele Naiului". Viata si activitatea unui asemnea artist national nu se poate povesti doar in cateva fraze ci mai degraba ai putea citi la un moment dat o carte cu multe pagini.

Gheorghe Zamfir a cantat acompaniat de Orchestra Simfonica din Cairo si Orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti, in frunte cu dirijorul Ovidiu Balan.

Spectacolul a fost unul reusit, deoarece pe langa piesele interpretate, precum Nesun Dorma, Tarantella, Memories, Ciocarlia, Once upon a time in America sau Don’t cry for me Argentina, cei doi maestrii au adaugat o nota de amuzament prin momente si povestiri amuzante, dar reale. Romanul stie sa depaseasca fiecare moment tensionant.

Publicul a putut asculta melodii ce nu au fost inca inregistrate, melodii compuse de Gheorghe Zamfir. Melodie dupa melodie, ritmul nu a ocolit pe nimeni, fiecare in liniste tinea insonul din cap, cu buzele, cu palmele pe picioare si in mod sigur ca tineau nota si din bataia piciorului. Orchestra a fost la inaltime si daca inchideai ochii pentru o clipa, iti puteai imagina ca este muzica dintr-un film, dintr-un desen animat al lui Disney, erai intr-o alta lume oricum.

Toata lumea l-a ovationat indelung pe Gheorghe Zamfir de cate ori au avut ocazia, din dorinta de a arata cat de bine se simt la spectacol. In mod sigur daca acest spectacol ar fi tinut 6 ore, nimeni nu si-ar fi aratat oboseala…ci doar entuziasmul.

Gheorghe Zamfir pe cat este un mare maestru, pe atat este de modest. Ar trebui sa cinstim un asemnea artist care duce numele tarii noastre peste hotare, se mandreste ca este roman si ca romanii au valoare si sunt talentati. Ar trebui sa ne gandim la lucrurile pe care trebuie sa le apreciem in tara noastra, in muzica, sa ne apreciem valorile. Ne bucuram ca esti roman, Maestre Gheorghe Zamfir!

Concertul lui Gheorghe Zamfir in imagini.

Sursa Foto: Aurelian Galice