Google a lansat serviciul Google Finance

Apropo.ro / 22.03.2006, 17:24
Google a lansat serviciul Google Finance
Google a lansat un serviciu financiar, în cadrul caruia va funiza stiri din domeniu, informatii despre cursul actiunilor si care va include si un produs chat, încercând astfel sa ocupe o pozitie de top pe piata de profil, dominata de alte companii de Internet si de brokeri. Google

Google a lansat un serviciu financiar, în cadrul caruia va funiza stiri din domeniu, informatii despre cursul actiunilor si care va include si un produs chat, încercând astfel sa ocupe o pozitie de top pe piata de profil, dominata de alte companii de Internet si de brokeri.

Google Finance utilizeaza un sistem de cautare pe baza de cuvânt cheie, facilitându-se astfel accesul la informatii al celor interesati.

„Vom oferi acces rapid si facil la informatiile financiare, prin prelucrarea datelor, astfel încât acestea sa fie întelese de toata lumea”, a declarat Katie Jacobs Stanton, managerul proiectului.

Principalele produse concurente ale Google Finance sunt cele oferite de Yahoo, Microsoft si TheStreet.com.

Informatiile oferite pe Google Finance sunt preluate de la agentii de presa si furnizori de informatii financiare, precum Reuters, Hoover’s, Morningstar, Interactive Data si Revere Data. Potrivit lui Stanton, produsul va avea prevazut, în viitor, si spatiu pentru companiile care doresc sa-si faca reclama.

„De fiecare data când apare un nou portal financiar, brokerii online sunt pusi în fata situatiei de a pierde clienti”, a afirmat Matthew Bienfang, analist la firma de cercetare TowerGroup.

Mediafax Business/ IT