Hackerii încearcă să instaleze malware folosindu-se de numele actriței Jessica Alba

De: Alex Manole / 16.04.2021, 19:13

Un link periculos cu ceea ce pare a fi un sex tape al actriţei Jessica Alba a circulat pe Facebook. Experţii în securitate spun că înregistrarea nu este reală şi că avem de a face cu o capcană prin care infractori cibernetici încearcă să instaleze programe malware pe computerele utilizatorilor reţelei de socializare online.

Cei care au picat în capacă primesc reclame nedorite, în browserele de internet, la site-uri cu conţinut pentru adulţi sau cu loterii false.

Potrivit experţilor de la compania de securitate Cyren, programul dăunător are efecte maxime atunci când link-ul este deschis cu browserul Google Chrome. Cei care deschid link-ul în acest program sunt duşi pe un site YouTube fals. Mai mult, utilizatorii sunt invitaţi să instaleze o extensie pentru browser.

Citește și: Ce oferte a primit Kim Kardashian după ce a anunțat că divorțează

Cei care acceptă sunt redirecţionaţi spre pagina de autentificare a Facebook. Extensia este capabilă să citească lista de contacte şi să trimită link-ul periculos tuturor prietenilor persoanei care a picat în capcană.

Astfel, experţii spun că este recomandat să fiţi atenţi pe ce conţinut despre Jessica Alba daţi clic în Facebook şi că este bine să verificaţi cine l-a publicat. În cazul în care vi s-a infectat computerul, o modalitate de a-l curăţa care s-a dovedit eficientă este programul Malwarebytes.