“Hidden Away”, “Hammamet” și “Bad Tales”, cele mai multe nominalizări la David di Donatello, „Oscarurile” italiene

De: Loredana Toma / 26.03.2021, 18:46
“Hidden Away”, “Hammamet” și “Bad Tales”, cele mai multe nominalizări la David di Donatello,

Filmul biografic despre un artist obscur semnat de Giorgio Diritti “Volevo Nascondermi/ Hidden Away”, “Hammamet”, semnat de Gianni Ameli, despre scandalul în care a fost implicat politicianul italian Bettino Craxi, și drama “Favolacce/ Bad Tales”, de Fabio și Damiano D’Innocenzo, conduc în topul nominalizărilor la premiile David di Donatello, echivalentul italian al premiilor Oscar.

Atât producția “Hidden Away”, care a obținut 15 nominalizări, cât și “Bad Tales”, cu 13, îl au în distribuție pe Elio Germano. Actorul mai face parte din distribuția filmului “L’incredibile storia dell’Isola delle Rose/ The Incredible Story of Rose Island”, o producție originală Netflix, care a primit 11 nominalizări.

Se observă prezența feminină în filmele nominalizate la David di Donatello

În timpul unei conferințe de presă virtuale, criticul de film Piera Detassis a subliniat prezența, anul acesta, a regizoarelor, precum Susanna Nicchiarelli, cu “Miss Marx”, un film biografic despre Eleanor Marx, fiica lui Karl Marx, Emma Dante, cu filmul sicilian “Le sorelle Macaluso/ The Macaluso Sisters”. Ambele au fost nominalizate pentru trofeele pentru cel mai bun film și cea mai bună regie. Premiul David di Donatello pentru cel mai bun regizor nu a fost niciodată câștigat de o femeie.

Detassis a mai precizat faptul că este o premieră în istoria galei și faptul că două femei intră în cursa pentru cel mai bun regizor debutant, Ginevra Elkann, cu drama despre un divorț “Magari/ If Only”, și Alice Filippi, cu comedia romantică despre adolescenți “Sul piu bello/ Out of My League.”

Totodată, Sophia Loren nu lipsește de pe lista nominalizărilor, pentru rolul principal din producția Netflix “La vita davanti a se/ The Life Ahead”, care este, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun cântec original, melodia “Io Sì” („Seen”), scrisă de Diane Warren și Laura Pausini, care, de altfel, o și interpretează. “Io Sì” („Seen”) a primit și o nominalizare la Oscar.

Cea de-a 66-a gală David di Donatello va avea loc pe 11 mai, anunță Academia de film italiană (Accademia del cinema italiano), organizatoarea evenimentului, citată de Variety. Gala se va desfășura „majoritar” fizic și va fi difuzată de RAI.

Anul trecut, pelicula „Il Traditore”, de Marco Bellocchio a fost aleasă cel mai bun film şi a mai primit, printre altele, premiile pentru regie, și roluri masculine (Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio).

CITEȘTE ȘI: “Las niñas”, de Pilar Palomero, a fost marele câștigător la gala premiilor Goya 2021 

Lista completă a nominalizărilor la gala Oscar 2021, unde „Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat în două categorii 

„Adieu les cons”, marele câștigător la premiile Cesar; protest nud pentru artă, pe scena galei

Foto: Profimedia Images