Hipopotamul care isi face siesta in ocean

Apropo.ro / 29.05.2008, 08:30
Hipopotamul care isi face siesta in ocean
Un hipopotam a fost vazut facandu-si siesta in apele Oceanului Indian, in apropiere de Durban - Africa de Sud, dupa ce a stat "sa se bronzeze"

Un hipopotam a fost vazut facandu-si siesta in apele Oceanului Indian. Se stie ca ei prefera sa stea intr-un loc mai noroios, in loc sa faca surf in ocean.

Un hipopotam a fost vazut in apele Oceanului Indian, in apropiere de Durban (Africa de Sud), in Ballito. Aparitia rara a hipopotamului in ocean a atras privirile turistilor. El a stat ceva timp pe mal la soare, dupa care a intrat in apa sa se racoreasca.

Lionel van Schoor, de la KZN Wildlife, a declarat ca l-a mai observat undeva mai in nord, in Richards Bay, iar de doua luni el s-a mutat spre sud.

Viata hipopotamului este in pericol deoarece s-a apropiat prea mult de oameni si nu prea are cu ce se hrani. Van Schoor declara "hipopotamii nu prea isi parasesc habitatul, iar daca o fac nu mai sunt in siguranta. Ei mor din cauza stresului, iar daca am incerca sa il salvam si sa il scoatem din ocean, ar inota si mai departe si s-ar ineca, atunci cand sedativele isi vor face efectul".

Hipopotamii sunt capturati prin metode pasive. In cazul de fata, singura speranta pentru ca hipopotamul sa ramana in viata, este sa se opreasca in sud. In cazul in care el se indeparteaza, intervine un risc major, deoarece ar ajunge in zona rezidentiala, langa Durban, iar acolo nu gaseste aproape deloc hrana.

Hipopotamii sunt considerati periculosi si agresivi, iar cand intra in contact cu oamenii si cu animalele domestice, apar probleme.

Cu tristete, Van Schoor spune ca daca hipopotamul nu se intoarce acasa, sunt sanse foarte mici pentru el de supravietuire. "Acum este doar o chestiune de rabdare si speranta" a adaugat Schoor.