“House of Gucci”, cu Lady Gaga, rămâne pentru a treia săptămână pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 14.12.2021, 07:14
“House of Gucci”, cu Lady Gaga, rămâne pentru a treia săptămână pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

O adevărată saga dinastică, “House of Gucci / Casa Gucci” este o poveste captivantă despre ambiție, lăcomie, trădare și crimă, plasată pe fundalul seducător al lumii modei și se află pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 469.661 lei.

Regizorul filmului care expune evenimentele care se întind pe trei decenii agitate din istoria imperiului Gucci este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston și Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuție fac parte Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek și Al Pacino.

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, se află pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 227.480 de lei.

Chiar înainte de a alege decorurile și de a se gândi cum să fie personajele, echipa Studiourilor Walt Disney Animation a decis care să fie tema centrală a noului film de animație “Encanto”, și anume, familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale.

“Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Din distribuție fac parte Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda și Rhenzy Feliz.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend se află premiera „Sing 2”, cu încasări de 205.965 de lei. În acest sezon de sărbători, noul capitol din franciza animată sosește cu vise mari și melodii de succes spectaculoase, în timp ce mereu optimistul koala Buster Moon și tovarășii săi artiști se pregătesc să lanseze cea mai uimitoare extravaganță de până acum. Există totuși o problemă: trebuie să-l convingă pe cel mai retras star rock din lume – interpretat de legenda rock Bono, aflat acum la debutul său în filmele de animație – să li se alăture.

Buster (Matthew McConaughey) a transformat New Moon Theatre într-un hit local, dar are în vedere pe un premiu mai mare: lansarea unui nou spectacol la Crystal Tower Theatre, din fermecătorul Redshore City.

Dar, fără conexiuni, Buster și partenerii săi Rosita (Reese Witherspoon), porcul-șchin Ash (Scarlett Johansson), gorila Johnny (Taron Egerton), elefănțica timidă Meena (Tori Kelly) și, bineînțeles, provocatorul Gunter (Nick Kroll) – trebuie să se strecoare în birourile de renume mondial Crystal Entertainment, conduse de nemilosul lup mogul Jimmy Crystal (Bobby Cannavale).

Într-o încercare disperată de a-i atrage atenția lui Crystal, Gunter lansează spontan o idee revoltătoare pe care Buster o acceptă imediat, promițând că noul lor spectacol îl va avea ca protagonist pe legenda rock-ului Clay Calloway (Bono). Problema este că Buster nu l-a întâlnit niciodată pe Clay, un artist care s-a izolat de lume în urmă cu mai bine de un deceniu, după pierderea soției. Și, mai rău, Buster nu și-a dat seama că dl. Crystal este un gangster care preferă să arunce pe cineva de pe acoperișul unei clădiri decât să fie mințit.

În timp ce Gunter îl ajută pe Buster să pună în practică o capodoperă teatrală nemaivăzută, în urma presiunii din partea dlui. Crystal, rolul principal al Rositei îi este dat fiicei răsfățate a lui Crystal, Porsha (interpretată de Halsey, nominalizată la Grammy). Disperat să-și salveze spectacolul și viața, Buster pornește în căutarea lui Clay, pentru a-l convinge să se întoarcă pe scenă.

„Sing 2” este scris și regizat de Garth Jennings și include personaje noi suplimentare interpretate de Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric Andre și Chelsea Peretti.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești mai are în componență filmele: „Ghostbusters: Afterlife”, care a avut încasări de 200.148 de lei, „Dune” (109.961 de lei), „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City” (82.073 lei),  „Eternals / Eternii” (72.507 de lei), „ Poveste din cartierul de vest” (57.644 de lei) și „Regele Richard: Crescând campioni”, cu încasări de 37.033 de lei.

Foto: Forum Film România