“House of Gucci” , o poveste despre dragoste și răzbunare în lumea modei, în cinema, de vineri

De: Ana Obretin / 22.11.2021, 14:24
“House of Gucci” , o poveste despre dragoste și răzbunare în lumea modei, în cinema, de vineri

O adevărată saga dinastică, “House of Gucci / Casa Gucci” este o poveste captivantă despre ambiție, lăcomie, trădare și crimă, plasată pe fundalul seducător al lumii modei. O producție elegantă din punct de vedere vizual, filmul expune evenimentele care se întind pe trei decenii agitate din istoria imperiului Gucci și ajunge în cinematografele românești vineri.

Regizorul filmului este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston și Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuție fac parte Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek și Al Pacino, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor.

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga, Jared Leto, Mădălina Ghenea, apariții uluitoare la premiera „House of Gucci”

De la „Dune” la „House of Gucci” – 13 filme de neratat toamna aceasta la cinema (VIDEO)

Un nume încărcat de istorie

Brandul Gucci este astăzi recunoscut și admirat în întreaga lume și a fost întemeiat de Guccio Gucci, care și-a deschis primul magazin de articole din piele în Florența, Italia, în urmă cu exact o sută de ani. Povestea din film începe la sfârșitul anilor 1970, într-un moment critic din istoria faimosului imperiu italian al modei. Pe măsură ce familia Gucci și-a extins afacerea au apărut și indicii de instabilitate financiară, inovație înăbușită și ieftinirea brandului. Afacerea Gucci este supravegheată de cei doi fii ai lui Guccio Gucci, vicleanul Aldo (Al Pacino) și fratele său mai conservator și detașat Rodolfo (Jeremy Irons).

Aldo, un individ foarte tenace, nu are nicio intenție să cedeze controlul asupra brandului familiei, mai ales fiului său fantezist Paolo (Jared Leto), care pare mai interesat să devină designer vestimentar, in timp ce fiul mai timid al fratelui său Rodolfo, Maurizio (Adam Driver), ar prefera să studieze dreptul decât să-și asume conducerea unui imperiu mondial al modei.

Lucrurile se schimbă când Maurizio o întâlnește pe frumoasa și ambițioasa Patrizia Reggiani (Lady Gaga) și, împotriva dorinței tatălui său, se căsătorește cu ea. Unchiul Aldo își găsește un suflet pereche în vicleana Patrizia și, împreună, îl conving pe Maurizio să-și lase deoparte ambițiile și să se alăture companiei, devenind astfel posibilul moștenitor.  Maurizio ajunge unic șef al companiei și începe să se bucure de putere și de noile privilegii. După ce și-a trădat familia, acum se întoarce împotriva Patriziei și începe o aventură cu o prietenă din copilărie, Paola Franchie (Camille Cottin). Cu ambițiile dejucate și căsnicia în degradare, Patrizia devine disperată. Când Maurizio cere divorțul, ea formează o alianță periculoasă cu Pina Auriemma  (Salma Hayek) și va ajunge la crimă.

Vezi trailerul aici:

Filmul “House of Gucci / Casa Gucci” este distribuit în România de Forum Film.

CITEȘTE ȘI: „Scunzi, grași și urâț i”: Familia Gucci critică distribuția noului film al lui Ridley Scott, cu Lady Gaga

Foto: Forum Film