Idei de cadou pentru toată familia – FOTO

De: Cristiana Trifu / 28.02.2018, 15:38
Idei de cadou pentru toată familia - FOTO
Alegi un capitol la întâmplare şi viaţa pare mai frumoasă, atunci când ai în faţă un ghiveci cu plante aromatice. Deschizi o carte scrisă cu umor şi afli cât de mult ne putem înşela cu privire la noi şi la ceilalţi. Dăruieşti o carte în care este vorba despre o familie unită. Finalul iernii vine cu noutăţi şi promoţii atrăgătoare, cu idei bune de cadouri pentru familie.

100 de proiecte de grădină de neratat, de CATHERINE DELVAUX, Enciclopedia Truffaut

Concepută într-un stil pedagogic, lucrarea de faţă este un ghid practic şi de inspiraţie care oferă reţete simple şi rapide pentru realizarea unor jardiniere sau aranjamente decorative florale. Ele pot fi aşezate pe balcoane sau terase, şi chiar în grădină. Lucrarea conţine 100 de proiecte clasate în funcţie de anotimp şi descrise pas cu pas. Fiecare pagină din dreapta include o imagine mare cu aranjamentul decorativ de reprodus, în timp ce pe cea din stânga sunt soluţiile pentru realizarea lui. Iată, pentru exemplificare, câteva subcapitole relevante:
• Un aranjament decorativ luminos (lavandă, santolină,    euphorbia, iarbă decorativă);
• Plante aromatice la înălţime (arpagic, pătrunjel, busuioc, oregano, mentă indiană);
• Un coş cu parfumuri ( vanilie, mentă, muşcate parfumate):
• Joc de contraste (usturoi, coada şoricelului, salvie violet).

Un gentleman, de Forrest Leo

Cartea aceasta are toate calităţile posibile:  reuneşte nişte aristocraţi leneşi, un majordom, un diavol, o soră cu o morală îndoielnică, dueluri şi aproape-dueluri, expediţii arctice, Scotland Yard… O joacă de adulţi neo-victoriană, povestită cu umor şi energie. (Steve Hely, autorul bestsellerului Cum am devenit un romancier celebru). Dacă vrei să afli mai multe despre carte, găseşti aici o prezentare interesantă şi câteva citate.

Bronz şi floarea-Soarelui, de Cao Wenxuan, câştigătorul Premiului Hans Christian Andersen 2016

Iată o poveste clasică, fără vârstă, o incursiune inedită în cultura asiatică, destinată atât tinerilor cititori, cât şi adulţilor. Când Floarea-Soarelui, o fetiţă crescută la oraş, se mută într-o zonă rurală, începe să îndrăgească lanurile cu trestie, curgerea liniştitoare a râului şi întinderea nesfârşită a cerului. Zilele sunt însă lungi, iar fetiţa se simte singură. Într-o zi, ea îl întâlneşte pe Bronz, un băiat care nu poate să vorbească, ocolit şi ostracizat de ceilalţi copii din sat. Şi acesta este începutul unei prietenii emoţionante…

Zapping prin ştiinţe, de Ivan Kiriow şi Léa Milsent

Sunt fosilele descoperiri reale sau doar nişte falsuri? Ce este designul inteligent? Cine este călugărul care a inventat genetica? Bacteriile – 30 de miliarde de prietene? Iată câteva dintre temele tratate în această lucrare. De la secretele creierului la secretele ADNului, de la Galileo la Einstein până la ultimele descoperiri despre univers – bosonul Higgs, genetica moleculară sau celule stem – Zapping prin ştiinţe oferă o sinteză panoramică accesibilă tuturor.  Domenii precum medicina, matematica, astronomia, fizica şi biologia sunt abordate, iar istoria acestor mari discipline este trecută în revistă. Toate marile întrebări cu care ştiinţa s-a luptat de-a lungul secolelor sunt decriptate, iar răspunsurile lor sunt analizate. Această carte ne ajută să întelegem mai bine lumea din jurul nostru şi ne dezvăluie misterele ei.
Lucrarea include:
– texte scurte si la obiect
– peste 500 de ilustraţii
–  o imagine de ansamblu a istoriei ştiinţelor
– puncte de vedere despre marile descoperiri ştiinţifice.
Volumul se adresează tuturor cititorilor, de la cei de vârstă şcolară, până la cei de vârsta a treia.