Impecabila coregrafie cu roboți pe piesa „Do You Love Me” pusă în scenă de Boston Dynamics

De: Loredana Toma / 30.12.2020, 14:10
Impecabila coregrafie cu roboți pe piesa

Dacă până acum ne temeam că vin roboții peste noi și ne fură locurile de muncă, o companie de robotică, Boston Dynamics, demonstrează că ne pot face competiție și în dans… deocamdată.

Compania americană a lansat un videoclip amuzant în care vedete sunt două modele de roboți, Atlas și Spot, ce dansează pe melodia “Do you love me”, hitul celor de la The Contours. Să sperăm că versurile piesei care a fost inclusă și pe coloana sonoră a filmului “Dirty Dancing” – “mi-ai frânt inima/ pentru că nu am putut să dansez/dar acum m-am întors/ să-ți arăt că pot” – nu sunt motivul principal al dansului roboților, căci cine știe ce ar aduce o altă provocare, pe viitor.

Dansul roboților este urarea pentru 2021 din partea Boston Dynamics

Clipul a fost lansat de Boston Dynamics ca o urare pentru 2021, cu speranța că va fi un an mai bun și mai fericit. Inteligența artificială își face simțită prezența, treptat, în viețile oamenilor, în diverse domenii. Clipul este un spectacol de artă, iar cei doi roboți deja sunt cunoscuți pentru capacitățile lor tehnice. Acum fac și coregrafii impecabil sincronizate.

CITEȘTE ȘI: De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

FOTO: Profimedia