In Utero: Primul album înregistrat de un copil în pântecul mamei sale, „Sounds of the Unborn”

De: Loredana Toma / 03.02.2021, 14:13
In Utero: Primul album înregistrat de un copil în pântecul mamei sale,

Primul album înregistrat de un copil pe când încă era în pântecul mamei sale va fi lansat pe 2 aprilie. Este vorba despre albumul de debut al lui Luca Yupanqui, intitulat  “Sounds Of The Unborn”, care a fost înregistrat prin tehnologia MIDI, ce traduce mișcările fătului în sunete. Albumul va fi lansat prin compania Sacred Bones Records.

Yupanqui este primul copil al muzicienilor Elizabeth Hart, basista trupei de rock experimental Psychic Ills, și al lui  Iván Diaz Mathé, un colaborator preferat al producătorului jamaican Lee ‘Scratch’ Perry.

“Este o încercare de a ne răspunde la diverse întrebări despre ceea se întâmplă în pântecul mamei”

“Am realizat opt filmări în timpul înregistrărilor și apoi ne-am alăturat artistei Victoria Keddie, care a ‘condimentat’ imaginile cu toate detaliile care exprimă ceea ce am simțit noi în timp ce am creat acest album. Sistemul MIDI  a fost atașat de abdomenul mamei și a transmis vibrațiile în sintetizatoarele pe care eu le folosesc. Apoi am editat extrem de puțin, încercând să lăsăm mesajul lui Luca în cea mai curată formă”, a spus Mathé.

“Este natural să te întrebi cum este viața în pântecul unei mame, ce se simte acolo și ce fel de sunete se aud. Și, la un  moment dat, ne-am întrebat ce ar spune dacă ar putea vorbi, cum ar reacționa la lumea exterioară și ce fel de muzică ar cânta, dacă ar putea. Acest album este o încercare de a răspunde acestor întrebări”, s-a precizat într-un comunicat de presă transmis de cei doi artiști, potrivit NME.

CITEȘTE ȘI: Neil Young anunță lansarea unui album „pierdut”, “Johnny’s Island”

Foto: Profimedia Images