Interpretul Petrică Mâţu Stoian, aflat în recuperare post-COVID, a murit

De: Alex Manole / 07.11.2021, 11:59
Interpretul Petrică Mâţu Stoian, aflat în recuperare post-COVID, a murit

Interpretul de muzică populară Petrică Mâţu Stoian, care se afla în recuperare după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, a murit sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, citați de Agerpres, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze”, a declarat doctorul Cosmin Librimir, directorul spitalului, la România TV.

Acesta a adăugat că artistul a dus o bună parte din boală pe picioare, dar apoi starea de sănătate i s-a depreciat rapid. „Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a explicat medicul, care a adăugat că Petrică Mâțu Stoian avea şi alte afecţiuni medicale, inclusiv sub tratament cu anticoagulante.

Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin, unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Petrică Mâţu Stoian avea 61 de ani și ar fi fost complet vaccinat anti-COVID.

CITEȘTE ȘI: Trupa Kiss şi-a anulat cele 12 concerte la Zappos Theater din Las Vegas, după ce un membru al echipei a murit din cauza Covid-19

Foto: Facebook/ Petrica Mâțu Stoian