Inventatorul Viagrei a găsit și leacul ejaculării precoce!

De: Marian Andrei / 23.09.2013, 13:00
Inventatorul Viagrei a găsit și leacul ejaculării precoce!
Mike Wyllie, un membru al echipei care a inventat Viagra în anii '90, pretinde că a dezvoltat un nou medicament care va ajuta bărbații care suferă de ejaculare prematură.

Sprayul Tempe a fost declarat sigur și funcțional de Agenția Europeană a Medicamentelor și ar putea ajunge în dormitoarele bărbaților anul următor.

Vezi prognoza meteo din România

Ejacularea prematură este o problemă care afectează cel puțin unul din patru bărbați, fiind mult mai des întâlnită decât impotența, astfel că „se impunea crearea acestui medicament”, potrivit lui Wyllie.

În timpul testărilor, bărbații care au folosit acest medicament au avut parte de partide de sex mai lungi de cinci ori, în medie.

Doctorul Wyllie, care s-a mutat de la gigantul farmaceutic Pfizer la micuța firmă britanică Plethora Solutions, declară că „ejacularea prematură nu numai că face bărbații să nu se simtă bine, dar afectează și partenerele și poate distruge relațiile„.

Cauzele ejaculării premature nu sunt exact cunoscute, însă se crede că una dintre acestea ar fi o hiper-sensibilitate.

Sprayul Tempe conține doze scăzute din două anestezice, care permit bărbatului să dețină controlul. Tempe își face efectul în cinci minute, însă pentru cei care nu vor ca partenerele să știe că îl folosesc, poate fi aplicat cu până la două ore înainte de partida de sex.

Un flacon de Tempe poate fi folosit circa un an în condițiile în care bărbatul are cinci-șase partide de sex pe lună. Singura alternativă la medicamentul inventat de doctorul Wyllie este o pastilă, care este scumpă și se găseste foarte greu în Marea Britanie.

Adversarii acestui tratament spun că unii dintre bărbații care au testat Tempe au avut efecte secundare – senzații de arsură și dureri de cap – dar și că acesta este o soluție „de avarie”, netratând cauza adevărată a problemei.

În momentul apariției pe piață, Tempe va putea fi procurat numai pe baza unei prescripții medicale private, dar inventatorul și-a exprimat speranța că, ulterior, va putea fi precris de către toți medicii din sistemul național de sănătate.