James Franco a ajuns la o înțelegere cu două femei care l-au acuzat de exploatare sexuală

De: Loredana Toma / 22.02.2021, 15:31
James Franco a ajuns la o înțelegere cu două femei care l-au acuzat de exploatare sexuală

Procesul în care actorul și producătorul american James Franco a fost acuzat de exploatare sexuală în cadrul școlii sale de film, de două foste studente, a fost soluționat temporar. Sarah Tither-Kaplan și Toni Gaal i-au intentat proces în 2019,  iar între timp și-au retras declarațiile, însă nu s-a specificat exact în ce constă soluționarea.

“Exploatare sexuală în numele educației”

Cele două foste studente au menționat în declarațiile lor faptul că actorul le-a supus unui proces de intimidare pentru ca ele să filmeze scene de sex, în mod gratuit, și nu le-a protejat imaginea. Totul s-ar fi întâmplat în perioada în care luau parte la un masterclass despre scene de sex în filme, care se desfășura în Studio 4, școala de film a actorului, închisă în 2017 după trei ani de funcționare. Conform declarațiilor tinerelor, Franco ar fi abuzat de acest curs “în numele educației”. Acestea au mai menționat că studenții care au acceptat condițiile  lui Franco ar fi fost cumva păcăliți că vor apărea în filmele acestuia. Franco a negat toate acuzațiile, potrivit Deadline.

Actorul, care era în plină ascensiune la momentul apariției acestor acuzații- în 2018, el a obținut un Glob de Aur pentru rolul său din filmul “The Disaster Artist” -, a fost acuzat pe rețelele de socializare online de comportament nepotrivit și de alte femei, însă acesta a respins acuzațiile și a declarat că, “oricât de mult ar susține dreptul  femeilor de a reclama manifestări abuzive, acele acuzații nu sunt reale”.

În vârstă de 42 de ani, James Franco a mai primit un Glob de Aur în 2002, pentru rolul din miniseria „James Dean”. Pentru rolul din filmul „127 de ore”, de Danny Boyle, a fost nominalizat la Oscar. A mai jucat în filme precum „Milk”, „Eat, Pray, Love”, „Spiderman”.

CITEȘTE ȘI: James Franco şi Seth Rogen, vedetele unui mini-episod special “Test de supravieţuire în doi”

Foto: Profimedia Images