James Franco va plăti 2,2 milioane de dolari în urma unui proces pentru comportament sexual necorespunzător

De: Nicoleta Lepădatu / 01.07.2021, 15:52
James Franco va plăti 2,2 milioane de dolari în urma unui proces pentru comportament sexual necorespunzător

James Franco a fost de acord să plătească 2.235.000 de dolari pentru a soluționa un proces în care este acuzat că le-a obligat pe studentele sala de la clasa de actorie să joace în scene de sex explicite în fața camerei. Detaliile felului în care se încearcă soluționarea acestui proces au fost dezvăluite azi, în urma publicării informațiilor din dosarelor de judecată. Acordul a fost pus la dispoziția unui judecător din Los Angeles pentru aprobare.

Sarah Tither-Kaplan și Toni Gaal, două foste studente de la clasa de actorie a lui James Franco, l-au dat în judecată pe acesta în octombrie 2020. În timp ce mișcarea #MeToo a scos la lumină toate tipurile de comportament necorespunzător de la Holllywood  și nu numai, acesta a fost un caz rar în care presupusa exploatare sexuală a devenit o cauză colectivă. Acuzarea a susținut că toți studenții lui James Franco de  la Studio 4 Film School din New York și Los Angeles au fost victimele acestui abuz.

Cel mai adesea, atunci când se apelează la astfel de soluții în procese,  termenii rămân confidențiali, dar acest lucru nu se aplică atunci când este vorba despre o acțiune colectivă. În astfel de cazuri, un judecător trebuie să verifice corectitudinea soluționării pentru toți cei care beneficiază de acest acord, dar nu se prezintă în instanță.

Acordul presupune ca Tither-Kaplan și Gaal să renunțe la acuzații, la fel ca toți studenții implicați în această acțiune colectivă împotriva lui James Franco. Banii nerevendicați ar urma să fie donați National Women’s Law Center.

În vârstă de 43 de ani, James Franco a primit un Glob de Aur în 2002, pentru rolul din miniseria „James Dean”. Pentru rolul din filmul „127 de ore”, de Danny Boyle, a fost nominalizat la Oscar. A mai jucat în filme precum „Milk”, „Eat, Pray, Love”, „Spiderman”.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: James Franco a ajuns la o înțelegere cu două femei care l-au acuzat de exploatare sexuală

Tags: