Jane Campion va primi Premiul pentru Regizorul Anului la Palm Springs International Film Awards

De: Nicoleta Lepădatu / 18.11.2021, 09:38
Jane Campion va primi Premiul pentru Regizorul Anului la Palm Springs International Film Awards

„The Power of the Dog” o aduce pe cineasta Jane Campion încă o dată pe podium.

Jane Campion a fost aleasă pentru a primi premiul pentru Regizorul Anului în cadrul Palm Springs International Film Awards, un eveniment care va avea loc cu prezență fizică la Palm Springs Convention Center, pe 6 ianuarie. Evenimentul — prezentat de American Express și sponsorizat de Entertainment Tonight — le va onora, de asemenea, pe Penelope Cruz (International Star Award) și pe Kristen Stewart (Spotlight Award). Alți premiați vor fi anunțați în săptămânile următoare.

„Jane Campion a creat încă o dată o capodopera cinematografică cu cel mai recent film al ei „The Power of the Dog”, a declarat președintele festivalului Harold Matzner. „Această dramă psihologică plasată pe un fundal occidental aduce la viață romanul lui Thomas Savage cu contribuții remarcabile din partea unei distribuții conduse de Benedict Cumberbatch.”

„Power of the Dog”  îl are pe Benedict Cumberbatch în rolul unui fermier cu probleme pe nume Phil Burbank. Tensiunile cresc atunci când fratele său (Jesse Plemons) aduce acasă o nouă mireasă surpriză (Kirsten Dunst) și pe fiul ei tânăr (Kodi Smit-McPhee). Filmul Netflix este scris, produs și regizat de Campion, care a câștigat deja un Leu de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Filmul este acum în cinematografe și va fi lansat pe Netflix pe 1 decembrie.

Creditele anterioare ale lui Campion includ „The Piano”, „Sweetie”, ”An Angel at My Table”, „The Portrait of a Lady”, „Holy Smoke”, „In the Cut”, „Top of the Lake” și „Bright Star”. Foștii beneficiari ai distincției de cel mai regizor la Palm Springs îi includ pe Alejandro G. Iñárritu, Steve Mc Queen, Alexander Payne, Jason Reitman, David O. Russell, Quentin Tarantino și Chloé Zhao.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Cineasta Jane Campion a fost recompensată cu Premiul Lumiere