Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru „Dallas Buyers Club” și „Big Little Lies”, a murit. Regizorul avea  58 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 27.12.2021, 10:56
Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru „Dallas Buyers Club” și „Big Little Lies”, a murit. Regizorul avea  58 de ani

Regizorul canadian Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru producții printre care se numără și „Dallas Buyers Club”, „Big Little Lies”, a murit la vârsta de 58 de ani, conform publicației Variety. Cauza morții sale nu a fost făcută publică.

Partenerul său de producţii, Nathan Ross, a declarat: „Jean-Marc reprezenta creativitatea, autenticul şi încerca lucruri diferite. A fost un artist adevărat şi generos, un tip iubitor. Toţi cei care au lucrat cu el au putut vedea talentul şi viziunea de care a dat dovadă. A fost un prieten, partener creativ şi un frate mai mare pentru mine. I se va simţi lipsa, dar este mângâietor ştiind că stilul său frumos şi munca sa de impact pe care le-a împărtăşit lumii vor dăinui”.

Vallée a fost nominalizat la categoria „best editing” în 2013 pentru „Dallas Buyers Club”, care le-a adus un Oscar lui Jared Leto şi Matthew McConaughey. Filmul s-a bazat pe povestea adevărată a lui Ron Woodroof, un pacient cu SIDA care făcea contrabandă cu medicamente în Texas şi le distribuia prietenilor pacienţi cu aceeaşi boală prin „Dallas Buyers Club”.

Anul următor, el a regizat „Wild” cu Reese Witherspoon. A continuat să lucreze cu Witherspoon la serialul HBO „Big Little Lies”, pentru care a câştigat un premiu Emmy.

Următorul proiect HBO al lui Vallée a fost o altă mini-serie bazată pe cartea „Sharp Objects”.

Vallée urma să regizeze un alt serial pentru HBO, „Gorilla and the Bird”, bazat pe cartea de memorii a lui Zack McDermott.

„Jean-Marc Vallée a fost un regizor strălucit, dedicat, un talent cu adevărat fenomenal, care a inpregnat fiecare scenă cu un adevăr profund visceral și emoțional”, se arată într-un comunicat publicat de HBO. „El a fost, de asemenea, un om extrem de grijuliu, care și-a investit întregul sine în fiecare actor al cărui regizor a fost. Suntem șocați de vestea morții sale subite și le transmitem sincere condoleanțe copiilor săi, Alex și Émile, familiei sale extinse și partenerului său de mult timp, producătorul Nathan Ross.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Anne Rice, autoarea și scenarista „Interviu cu un vampir”, a murit la 80 de ani