Jeff Daniels spune că discursul de la începutul serialului ”The Newsroom” i-a salvat cariera

De: Nicoleta Lepădatu / 20.10.2021, 15:02
Jeff Daniels spune că discursul de la începutul serialului ”The Newsroom” i-a salvat cariera

Succesul serialului ”The Newsroom” a fost pus direct pe umerii lui Jeff Daniels, care a avut două săptămâni pentru a învăța un monolog scris de Aaron Sorkin în ultimul moment și care a fost plasat la începutul episodului pilot de la HBO.

Într-o recentă retrospectivă a carierei făcută pentru revista GQ, actorul a dezvăluit că diatriba „America nu este cea mai măreață țară din lume”, atribuită personajului pe care l-a jucat, jurnalistul TV Will McAvoy, care dă startul serialului, nu a fost inițial în scenariul lui Aaron Sorkin.

„Discursul a venit mai târziu”, a spus el pentru GQ. „Cu două săptămâni înainte de a începe să filmăm, Aaron a spus: „Trebuie să vedem ce s-a întâmplat la Northwestern [University] unde Will a fost invitat să vorbească. Nu putem povesti doar despre ceea ce s-a întâmplat în trecut.” Așa că a scris acel discurs și am avut două săptămâni să îl învăț”, a adăugat actorul.

În discursul de trei minute, personajul McAvoy al lui Jeff Daniels, prezentator și redactor șef al postului de televiziune fictiv Atlantis Cable News, explică fără îndoială vastele neajunsuri ale țării, motivul pentru care America nu mai este cea mai mare națiune din lume.

Discursul respectiv a salvat nu doar serialul, ci și cariera lui Jeff Daniels, așa cum își amintește actorul.

„Acesta a fost discursul pe care așteptam de 35 de ani să îl țin”, a spus el. „Trebuia să dăm lovitura cu el. A fost tras în ziua a treia de filmări, din cele 18 pe care le-am avut pentru episodul pilot. Nu exista nicio garanție la momentul acela că vom avea un serial. Oameni mai importanți decât Aaron Sorkin au fost respinși de către HBO. Aceea a fost o zi cheie, deoarece nu numai că urma să aflăm dacă va exista Will McAvoy, ci și dacă vom avea un serial. Pentru că acest discurs este plasat în primele cinci minute ale primului episod, când telespectatorii încă stau acolo, cu telecomanda care decide dacă vor să vadă sau nu serialul ăsta Deci, trebuia să îi facem knockout în primele cinci până la 10 minute.”

”The Newsroom” a avut premiera pe HBO pe 24 iunie 2012 și a rulat trei sezoane, cu un total de 25 de episoade.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Jim Carrey şi Jeff Daniels revin după 20 de ani cu MAI TĂNTĂLĂU, MAI GOGOMAN