Jerry Douglas, cunoscut pentru rolul din ”The Young and the Restless”, a murit la 88 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 11.11.2021, 05:11
Jerry Douglas, cunoscut pentru rolul din ”The Young and the Restless”, a murit la 88 de ani

Jerry Douglas, care l-a interpretat pe patriarhul John Abbott în drama CBS ”The Young and the Restless” timp de mai bine de 30 de ani, a murit marți, la Los Angeles, după o scurtă perioadă de boală, a anunțat rețeaua de televiziune. Actorul avea 88 de ani.

Jerry Douglas s-a alăturat distribuției ”The Young and the Restless” în martie 1982 ca Abbott, președintele bogat al Jabot Cosmetics.

Când telespectatorii l-au cunoscut pentru prima dată, el era un tată singur care îi ajuta pe copiii Jack, Ashley și Traci să se descurce la vârsta adultă. În anii următori, personajul Abbott s-a căsătorit cu Jill Foster cu care a avut un fiu, Billy. De asemenea, a avut mai multe întâlniri romantice cu fosta sa soție, Dina Mergeron.

John Abbott a fost un pilon principal în orașul Genova până la moartea sa în 2006. Apoi a continuat să apară ca fantomă care a continuat să-și consilieze copiii, ultima sa apariție în serial având loc în 2016.

„Jerry a venit la Y&R în 1982 cu un CV impresionant”, a declarat producătorul executiv Anthony Morina într-un comunicat. „Serialul nostru a fost norocos să aibă un actor de calibrul său și să prezinte publicului emblematica familie Abbott. Contribuția sa la moștenirea Y&R ca patriarh al familiei Abbott, John Abbott, se simte și astăzi. Ne va fi foarte dor de el.”

Jerry  Douglas a mai apărut în ”The Untouchables”, ”The Donna Reed Show”, ”The Outer Limits”, ”Combat!”, ”Gunsmoke”, ”Bonanza”, ”Mannix”, ”The F.B.I.”, ”The Streets of San Francisco”, ”S.W.A.T”. și ”The Rockford Files”. Mai recent, a apărut în episoade din ”Cold Case”, ”Melrose Place” și ”Arrested Development„.

Actorul a mai jucat și în filme precum ”Avalanche” (1978), ”Mommie Dearest” (1981), ”The Godson” (1998) și ”Oliver Stone’s JFK” (1991).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: În cât timp ai vedea tot serialul Tânăr şi Neliniştit? A depăşit 11.000 de episoade