John Aylward, cunoscut pentru rolurile din „ER” și „The West Wing”, a murit. Actorul avea 75 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 20.05.2022, 07:55
John Aylward, cunoscut pentru rolurile din „ER” și „The West Wing”, a murit. Actorul avea 75 de ani

John Aylward, actor veteran de scenă, televiziune și film, probabil cel mai cunoscut pentru rolul chirurgului Donald Anspaugh în drama medicală NBC „ER”, a murit. Avea 75 de ani.

Aylward a murit luni, la domiciliul său din Seattle, din cauze naturale, după o lungă boală, a declarat agentul său de multă vreme, Mitchell Stubbs, pentru publicația The Hollywood Reporter.

„John a fost un actor minunat și un prieten grozav pentru mulți. Era mândru de munca sa în film și televiziune, deși în viața lui în teatru a fost cel mai fericit”, a spus Stubbs.

Născut la Seattle pe 7 noiembrie 1946, Aylward a absolvit programul de pregătire al actorilor la Universitatea din Washington în 1970 și a fondat Empty Space Theatre în 1973. Primul său proiect de televiziune a fost telefilmul din 1976 „The Secret Life of John Chapman”.

Rolul său remarcabil pe micul ecran a venit 20 de ani mai târziu, când a câștigat partitura lui Anspaugh din „ER” când avea 50 de ani. Până în acel moment, a lucrat în principal în teatrele din America de Nord.

A apărut în roluri de teatru la Kennedy Center cu Kentucky Cycle și la Lincoln Center cu „City of Conversation”. Actor cu pregătire clasică, Aylward a interpretat totul, de la roluri shakespeariane până la farse, în piese de Alan Ayckborne și drame de David Mamet, Arthur Miller și Tennessee Williams.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Vangelis, compozitor premiat cu Oscar pentru „Chariots of Fire”, a murit

Bruce MacVittie, actor cunoscut pentru rolurile din „American Buffalo” și „Lege și ordine”, a murit la 65 de ani

Tags: