Bruce MacVittie, actor cunoscut pentru rolurile din „American Buffalo” și „Lege și ordine”, a murit la 65 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 13.05.2022, 13:52
Bruce MacVittie, actor cunoscut pentru rolurile din „American Buffalo” și „Lege și ordine”, a murit la 65 de ani

Bruce MacVittie, actor veteran care a fost un pilon principal în teatrele de pe și în afara Broadway timp de 40 de ani, dar și  invitat în serialele TV celebre, începând cu „Barney Miller” în 1981, a murit. Avea 65 de ani.

El a murit pe 7 mai într-o cameră de spital din New York, conform publicației The Hollywood Reporter. Cauza morții sale nu a fost făcută publică.

Născut pe 14 octombrie 1956 în Providence, Rhode Island, MacVittie a început să joace în liceu și a absolvit Universitatea Boston înainte de a se muta la New York în 1979. Un an mai târziu, a devenit membru al Ensemble Studio Theatre după ce l-a interpretat pe Danny Bailey în producția lui Edward Allen Baker „What’s So Beautiful About A Sunset Over Prairie Avenue?”.

În 1983, MacVittie l-a înlocuit pe James Hayden în producția „American Buffalo” a lui David Mamet, în care au jucat Al Pacino și J.J. Johnston. Ulterior a făcut un turneu cu acea piesă de teatru în SUA și a apărut pe scena West End din Londra cu Pacino și Johnson.

MacVittie a jucat, de asemenea, invitat într-o mulțime de seriale TV, inclusiv un rol recurent ca Danny Scalercio — juratul responsabil pentru achitarea unchiului Junior — în „The Sopranos” în cel de-al patrulea sezon din 2002. Și a jucat 11 personaje pentru franciza „Law & Order”.

Printre alte credite TV ale sale  se numără „L.A. Law”, „Oz”, „Homicide Life on the Street”, „Gravesend”, „CSI: NY”, „Chicago Med” și „Bull”. În filme, Bruce  MacVittie a apărut în „The Cotton Club” al lui Francis Ford Coppola, „Born on the Fourth of July” al lui Oliver Stone, „The Doors”, „Hannibal” al lui Ridley Scott și „Million Dollar Baby” al lui Clint Eastwood.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Jack Kehler, cunoscut pentru rolurile din „The Man in the High Castle” și „The Big Lebowski”, a murit la 75 de ani

Robert Morse, de două ori câștigător de Tony și vedetă din „Mad Men”, a murit la 90 de ani