Robert Morse, de două ori câștigător de Tony și vedetă din „Mad Men”, a murit la 90 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 21.04.2022, 15:24
Robert Morse, de două ori câștigător de Tony și vedetă din „Mad Men”, a murit la 90 de ani

Robert Morse, starul câștigător al premiului Tony din „How to Succeed in Business Without Really Trying”, care a impresionat o nouă legiune de fani în calitate de șef excentric al agenției de publicitate Sterling Cooper în „Mad Men”, a murit. Avea 90 de ani.

„Bunul meu prieten Bobby Morse a murit la vârsta de 90 de ani”, a scris pe Twitter scriitorul/producătorul și vicepreședintele Consiliului de administrație al Academiei de Arte și Științe Cinematografice, Larry Karaszewski. „Un talent uriaș și un spirit frumos. Trimit multă dragoste fiului său Charlie și fiicei lui Allyn. M-am distrat atât de mult stând cu Bobby de-a lungul anilor – filmând „People v OJ” și găzduind atât de multe proiecții („How To Succeed”, „Loved One”, „That’s Life”).”

Robert  Morse a devenit o senzație în show-business  ca ambițiosul J. Pierrepont Finch, care trece de la jobul de spălator de geamuri la New York la acela de președinte al consiliului de administrație al World Wide Wicket Co. în „How to Succeed in Business Without Really Trying”, bazat pe cea mai vândută carte scrisă de Shepherd Mead.

Spectacolul, care a debutat în octombrie 1961 și a avut peste 1.400 de reprezentații până în martie 1965, a strâns șapte Tony, precum și Premiul Pulitzer pentru dramă, din 1962, Morse fiind desemnat cel mai bun actor într-un musical. (De asemenea, printre câștigători: regizorul Abe Burrows și actorul Charles Nelson Reilly.)

Morse a repetat apoi rolul lui Finch pentru adaptarea cinematografică din 1967 a filmului „How to Succeed” de la The Mirisch Co. și United Artists.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Gilbert Gottfried, comedian și vedetă „Aladdin”, a murit la 67 de ani  

Estelle Harris, care a jucat rolul mamei lui George Costanza în „Seinfeld”, a murit. Actrița avea 93 de ani

William Hurt, câștigător al Oscarului pentru „Kiss of the Spider Woman”, a murit. Actorul avea 71 de ani