William Hurt, câștigător al Oscarului pentru „Kiss of the Spider Woman”, a murit. Actorul avea 71 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 14.03.2022, 07:40
William Hurt, câștigător al Oscarului pentru

Actorul american William Hurt, cunoscut pentru rolurile sale în filme precum „The Big Chill” (1983) şi câştigător în 1986 al Oscarului pentru rolul din „Kiss of the Spider Woman”, a murit duminică, la vârsta de 71 de ani.

„Cu mare tristeţe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit şi câştigător al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani”, potrivit unui comunicat al fiului său Will, citat de publicația Variety. „El s-a stins din viaţă în linişte, alături de familie, din cauze naturale”.

William Hurt şi-a construit reputaţia pe baza interpretării unor personaje excentrice şi neobişnuite, precum un poliţist rus în „Gorky Park” (Parcul Gorki, 1983), un soţ bogat şi distant în „Alice” regizat de Woody Allen (1990) şi un bărbat cu planuri pentru a construi o maşină care să beneficieze orbii în „Until the End of the World” (Până la sfârşitul lumii, 1991).

Primul său rol în film a fost cel de om de ştiinţă obsedat în filmul „Altered States” (1980) regizat de Ken Russell. Apariţia sa alături de Kathleen Turner în „Body Heat” (1981) l-a transformat într-un sex-simbol şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul unui prizonier gay în „Kiss of the Spider Woman”.

Născut la Washington la 20 martie 1950, a călătorit prin lumea întreagă în timpul copilăriei, însoţindu-şi tatăl diplomat.

A studiat teologia înainte de a intra la prestigioasa Juilliard School of Art din New York.

În pofida notorietăţii sale în creştere, William Hurt nu s-a adaptat la stilul de viaţă de la Hollywood.

„Nu mă simt confortabil cu toate astea. Nu mă simt confortabil să merg pe covorul roşu într-un smoking şi să văd toate femeile cu sânii ridicaţi şi pe toţi bărbaţii îmbrăcaţi în pinguini”, a spus el într-un interviu.

Viaţa lui privată a fost însă foarte hollywoodiană. S-a căsătorit cu actriţa Mary Beth Supinger şi a urmat-o la Londra, dar a divorţat la întoarcerea lor la New York. A avut un copil cu dansatoarea de balet Sandra Jennings, încă doi dintr-o altă căsătorie şi o fiică, Jeanne, cu actriţa franceză Sandrine Bonnaire.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Emilio Delgado, cunoscut pentru rolul Luis Rodriguez din „Sesame Street”, a murit la 81 de ani