Sally Kellerman, nominalizată la Oscar pentru rolul Margaret „Hot Lips” Houlihan din „MASH”, a murit. Actrița avea 84 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 25.02.2022, 07:59
Sally Kellerman, nominalizată la Oscar pentru rolul Margaret „Hot Lips” Houlihan din „MASH”, a murit. Actrița avea 84 de ani

Sally Kellerman, care a fost nominalizată la Oscar pentru rolul secundar ca Margaret „Hot Lips” Houlihan în lungmetrajul „MASH” al lui Robert Altman, a murit joi la Woodland Hills, California. Actrița avea 84 de ani.

Publicistul ei, Alan Eichler, a confirmat moartea actriței, iar fiica sa Claire a adăugat că suferise de demență în ultimii cinci ani.

Printre celelalte roluri ale ei s-au numărat o apariție cameo în „The Player” al lui Altman, rolul unei profesoare în „Back to School” a lui Rodney Dangerfield și ofițer al Flotei Stelare în episodul „Star Trek” „Where No Man Has Gone Before”.

Blonda cu voce guturală, a apărut în două filme semnate de Altman în 1970; celălalt a fost „Brewster McCloud”, mai experimental, în care a jucat alături de Bud Cort și Michael Murphy. În acest film, care nu a avut o narațiune convențională, Kellerman a jucat-o pe Louise, mama personajului lui Cort, Brewster.

Apoi a apărut alături de Alan Arkin în „Last of the Red Hot Lovers”, regizat de Gene Saks, după un scenariu de Neil Simon. Cleveland Press a scris la vremea aceea: „Sally Kellerman reușește să fie atât atrăgătoare, cât și ostilă. E grozavă  și replicile ei sunt acide.”

Ea a jucat alături de James Caan în filmul din 1973 „Slither” (în care actrița a fost o vrăjitoare) și a fost în distribuția versiunii muzicale a „Lost Horizon”. Kellerman a lucrat iar cu Arkin pentru un alt road movie ciudat, „Rafferty and the Gold Dust Twins” din 1975, apoi a făcut parte din distribuția „The Big Bus”.

A avut un rol recurent în „The Young and the Restless” ca misterioasa Constance Bingham.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Frank Pesce, cunoscut pentru rolurile din „Beverly Hills Cop” și „Miami Vice”, a murit. Actorul avea 75 de ani

Ivan Reitman, regizorul „Ghostbusters”, a murit la 75 de ani

Morgan Stevens, cunoscut pentru rolurile din „Fame” și „Melrose Place”, a murit la 70 de ani