Emilio Delgado, cunoscut pentru rolul Luis Rodriguez din „Sesame Street”, a murit la 81 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 11.03.2022, 08:04
Emilio Delgado, cunoscut pentru rolul Luis Rodriguez din „Sesame Street”, a murit la 81 de ani

Emilio Delgado, cunoscut pentru rolul său ca proprietarul „Fix-It-Shop” Luis Rodriguez, din „Sesame Street”, a murit, a confirmat reprezentantul său pentru publicația Variety. Actorul avea 81 de ani.

„Suntem întristați de vestea dispariției lui Emilio”, a declarat Robert Attermann, CEO al A3 Artists Agency, într-un comunicat. „Emilio a fost un talent imens care a adus atât de multă bucurie și zâmbete fanilor săi. El va lipsi multora dintre noi, dar știm că moștenirea lui va trăi. Gândurile noastre sunt la cei dragi, inclusiv la soția lui, Carole.”

Un mexican american născut în California și crescut în Mexic, Delgado și-a început cariera de actor la sfârșitul anilor 60 lucrând în teatrul de vară. Prima sa apariție cinematografică a fost în telenovela mexicană „Canción de la Raza”. În 1970, s-a înscris la Institutul de Arte din California. În vara dinaintea celui de-al doilea an de școală a mers la un interviu cu Jon Stone, producătorul șef și scenaristul „Sesame Street”, și a fost angajat ca nou membru al echipei pentru al treilea sezon. Distribuirea lui Delgado a făcut parte dintr-o inițiativă de îmbunătățire a segmentelor în limba spaniolă ale serialului, aducând mai mulți membri latino în show.

Emilio Delgado a jucat în „Sesame Street” timp de 44 de ani — din 1971 până în 2015 și este creditat în 428 de episoade. Pe lângă păpușile emblematice din cartier precum Big Bird și Elmo, cel mai frecvent partener de scenă a lui a fost Sonia Manzano, care a portretizat-o pe iubita lui Luis, Maria, în show-ul inovator pentru copii. Cele două personaje s-au căsătorit într-un episod difuzat în 1988 și și-au întâmpinat fiica Gabi în Sesame Street un an mai târziu.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Kirk Baily, cunoscut pentru rolul din „Salute Your Shorts”, a murit la 59 de ani

Sally Kellerman, nominalizată la Oscar pentru rolul Margaret „Hot Lips” Houlihan din „MASH”, a murit. Actrița avea 84 de ani

Frank Pesce, cunoscut pentru rolurile din „Beverly Hills Cop” și „Miami Vice”, a murit. Actorul avea 75 de ani