Kirk Baily, cunoscut pentru rolul din „Salute Your Shorts”, a murit la 59 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 03.03.2022, 08:39
Kirk Baily, cunoscut pentru rolul din „Salute Your Shorts”, a murit la 59 de ani

Kirk Baily, actorul cunoscut mai ales pentru rolul său de consilier de tabără Kevin „Ug” Lee din sitcomul Nickelodeon „Salute Your Shorts”, a murit pe 27 februarie la Los Angeles. Partenerul său Ranjani Brow a confirmat că a murit după ce s-a luptat cu un cancer pulmonar. Avea 59 de ani.

Baily și-a început cariera pe post de coordonator de sunet pentru filmul clasic devenit cult din 1988 „Killer Klowns From Outer Space”, înainte de a fi distribuit în „Salute Your Shorts”, care a avut premiera în 1991.

Creat de Steve Slavkin și bazat pe o carte cu același nume, „Salute Your Shorts” a avut premiera în iulie 1991 și a rulat timp de două sezoane. Serialul i-a avut în rolurile principale pe Danny Cooksey, Erik MacArthur, Blake Soper, Michael Bower, Trevor Eyster, Venus DeMilo Thomas, Heidi Lucas și Megan Berwick. Personajul lui Baily, Ug, a acționat ca un inamic al copiilor, fiind și cea mai frecventă victimă a farselor acestora.

Deși serialul a fost de scurtă durată, a avut evaluări excelente în timpul difuzării sale, a primit mai multe nominalizări la Premiile Tineretului în Film și a intrat în istorie. În 2019, distribuția acestuia a avut o reuniune la magazinul pop-up Good Burger din Hollywood.

După „Salute Your Shorts”, Baily a apărut în filme precum „3 Ninjas: High Noon at Mega Mountain” și „The Sixth Man”. De asemenea, a avut apariții notabile la diferite seriale TV, precum „Felicity”, „Sisters”, „NYPD Blue”, „Melrose Place”, „7th Heaven” și „Star Trek: Voyager”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Sally Kellerman, nominalizată la Oscar pentru rolul Margaret „Hot Lips” Houlihan din „MASH”, a murit. Actrița avea 84 de ani

Frank Pesce, cunoscut pentru rolurile din „Beverly Hills Cop” și „Miami Vice”, a murit. Actorul avea 75 de ani

Morgan Stevens, cunoscut pentru rolurile din „Fame” și „Melrose Place”, a murit la 70 de ani

Tags: