Gilbert Gottfried, comedian și vedetă „Aladdin”, a murit la 67 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 13.04.2022, 07:31
Gilbert Gottfried, comedian și vedetă „Aladdin”, a murit la 67 de ani

Gilbert Gottfried, actorul de comedie, starul „Aladdin” și proprietarul celei mai cunoscute voci de la Hollywood, a murit după ce s-a luptat cu o boală incurabilă pentru o lungă perioadă, a anunțat familia sa marți. Avea 67 de ani.

Publicistul său a declarat pentru Washington Post că a murit din cauza distrofiei miotonice de tip 2, o formă de distrofie musculară.

„Suntem cu inima zdrobită să anunțăm moartea iubitului nostru Gilbert Gottfried după o lungă suferință. Pe lângă faptul că este cea mai iconică voce din comedie, Gilbert a fost un soț, frate, prieten și tată minunat pentru cei doi copii ai săi. Deși astăzi este o zi tristă pentru noi toți, vă rugăm să continuați să râdeți cât mai tare posibil în onoarea lui Gilbert”, a scris familia lui pe Twitter.

Mulți colegi de la Hollywood, inclusiv comedianții Jason Alexander, Dane Cook și alții, i-au adus un omagiu lui Gottfried după vestea șocantă a morții sale. „Gilbert Gottfried a fost mereu amuzant”, a scris Cook. „Era un tip drăguț, mereu prietenos și i-a făcut pe mulți oameni fericiți.”

Gottfried era cunoscut pentru umorul său brutal, incorectitudinea politică și vocea stridentă, care a dat viață unui număr de personaje animate, cum ar fi papagalul Iago din „Aladdin” de la Disney, pasărea robotică Digit din „Cyberchase” de la PBS Kids și rața Aflac în reclame pentru compania de asigurări.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Kathy Lamkin („No Country for Old Men”) a murit. Actrița avea 74 de ani

Estelle Harris, care a jucat rolul mamei lui George Costanza în „Seinfeld”, a murit. Actrița avea 93 de ani  

William Hurt, câștigător al Oscarului pentru „Kiss of the Spider Woman”, a murit. Actorul avea 71 de ani