Estelle Harris, care a jucat rolul mamei lui George Costanza în „Seinfeld”, a murit. Actrița avea 93 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 04.04.2022, 11:58
Estelle Harris, care a jucat rolul mamei lui George Costanza în „Seinfeld”, a murit. Actrița avea 93 de ani

Actriţa Estelle Harris, devenită celebră datorită rolului Estelle Costanza, mama personajului George Costanza din popularul serial de comedie al anilor 1990 „Seinfeld”, a murit la vârsta de 93 de ani.

Harris a fost și vocea personajului Mrs Potato Head în animaţia „Toy Story 2”(1999), rol pe care l-a reluat în continuările din 2010 şi 2019 ale lungmetrajului.

Graţie tonalităţii înalte a vocii, precum şi a temperamentului energic, Estelle Harris a transformat rolul Estelle Costanza în unul foarte îndrăgit de fani, mai ales pentru insultele ei absurde la adresa lui George.

Începând cu 1992, Harris a apărut în zeci de episoade de-a lungul a cinci sezoane din „Seinfeld”.

„Ea este mama pe care o iubeşte toată lumea, chiar dacă e o pacoste”, a declarat Harris pentru Pittsburgh Post-Gazette în 1998.

După terminarea celui de-al nouălea sezon al serialului „Seinfeld”, Harris şi-a continuat cariera pe scenă şi pe marele ecran cu alte numeroase roluri. Ea a interpretat personajul Muriel în popularul serial Disney „The Suite Life of Zack & Cody”, devenind astfel cunoscută în rândul tinerei generaţii de telespectatori.

Estelle Harris s-a născut la New York în 1928 şi a copilărit într-o suburbie a oraşului Pittsburgh. Şi-a descoperit talentul pentru comedie odată cu rolurile în piesele de teatru din liceu, care „puteau face publicul să râdă isteric”, a declarat actriţa pentru People Magazine în 1995.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Lou Cutell, care a jucat în „Seinfeld” și „Pee-wee’s Big Adventure”, a murit la 91 de ani

Paul Herman („The Sopranos”, „Goodfellas”) a murit la vârsta de 76 de ani

William Hurt, câștigător al Oscarului pentru „Kiss of the Spider Woman”, a murit. Actorul avea 71 de ani