Joker, de la Jack Nicholson la Jared Leto

De: Loredana Toma / 13.02.2021, 11:05
Joker, de la Jack Nicholson la Jared Leto

Joker este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare personaje negative din câte s-au creat până acum și fiecare apariție a sa a constituit un eveniment. De-a lungul timpului, Joker a fost interpretat de mai mulți actori cu greutate din lumea filmului, dar fanii nu au fost impresionați de fiecare dată de rezultat. De la Jokerul lui Jack Nicholson (1989) și până la cel al lui Jared Leto, care urmează să fie prezentat în martie, au fost diverse etape, iar mai jos este o trecere în revistă a impresiilor lăsate de personajul din franciza Batman de la începuturi și până acum.

Când actorul Jack Nicholson a dat probă pentru Joker, acesta era deja cunoscut în lumea filmului, iar unii se întreabă oare cum ar fi arătat mesajele de pe rețelele de social media, dacă ar fi existat pe vremea aceea. Prea mult nu a făcut vâlvă, dar, în schimb, potrivit Screenrant, actorul era puțin cam în vârstă și ieșit din formă pentru rol. În rest, imaginea și interpretarea rămân în partea pozitivă.

Fanii Joker n-au crezut în Heath Ledger, dar el le-a demonstrat opusul

Când actorul Heath Ledger a fost ales pentru cel de-al doilea Joker, din “The Dark Knight”, fanii nu au fost prea încrezători că este o alegere corectă. Asta pentru că, până atunci, Ledger nu avusese un rol negativ într-un film de calibru mai mare. El era cunoscut, pe atunci, cel mai bine pentru rolul din povestea dramatică cu cowboy gay “Brokeback Mountain”. Actorul le-a demonstrat fanilor că a fost o alegere bună pentru Joker și chiar a fost răsplătit, ce este drept, postum cu un premiu Oscar. Fanii au considerat că Jokerul lui Ledger a fost mai mult mi bun decât cel al lui Nicholson.

“Suicide Squad” a adus un Joker semnat Jared Leto care a cam dezamăgit

Deși fanii erau nerăbdători să vadă următoarea prestație Joker, în interpretarea actorului Jared Leto, aceștia au cam rămas dezamăgiți, mai ales de imaginea cu prea multe tatuaje, inclusiv cuvântul “damaged” scris pe frunte, iar dinții metalici purtați de acesta nu au fost deloc pe placul fanilor.

Un Joker independent și un Joaquin Phoenix excelent

Cam așa s-ar putea traduce rezultatul filmului independent “Joker”, în regia lui Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix, care a și câștigat un premiu Oscar pentru acest rol. Personajul a fost un contrast între actor și personaj, iar machiajul și ținutele din anii 70-80 s-au potrivit foarte bine cu cadrele filmului, dar și cu ideea unui Joker original. Imaginea, interpretarea și emoțiile transmise de Phoenix au fost comentate, pozitiv, îndelung.

A doua șansă pentru Jared Leto ca Joker, în “Justice League”

Cu o  regie semnată de Zack Snyder, Jokerul lui Leto pare să aibă  părul ceva mai lung, ceea ce face trimitere la personajul interpretat de  Joaquin Phoenix. Până acum, nu se cunosc prea multe detalii despre noul film, însă fanii sunt nerăbdători să vadă cum va continua povestea și cum va juca Leto. Lansarea filmului este programată pentru 18 martie.

CITEȘTE ȘI: Jared Leto, dispus să reia rolul Joker 

Foto: Profimedia Images