Kathryn Bigelow revine și face echipă cu David Koepp la Netflix pentru thrillerul „Aurora”

De: Nicoleta Lepădatu / 01.04.2022, 09:56
Kathryn Bigelow revine și face echipă cu David Koepp la Netflix pentru thrillerul „Aurora”

Kathryn Bigelow, cineasta care a fost prima femeie câștigătoare a Oscarului pentru regie și care nu a mai făcut niciun film de la drama din 2017, „Detroit”, a stabilit detaliile pentru cel mai recent lungmetraj, intitulat „Aurora”, la Netflix.

Proiectul adaptează viitoarea carte a lui David Koepp, scenaristul veteran care a semnat „Jurassic Park”, primul film „Mission: Impossible” și „Spider-Man” printre numeroasele sale filme. Koepp va scrie scenariul pentru „Aurora”.

Producători sunt partenerii de lungă durată al lui Bigelow, Greg Shapiro și Gavin Polone, a căror istorie cu Koepp include producția unor filme  precum „Stir of Echoes” și „Secret Window”.

„Aurora” urmărește evenimentele unei furtuni solare care elimină majoritatea rețelelor electrice ale umanității și se concentrează pe povestea personală a unei mame divorțate care acum trebuie să facă tot ce poate pentru a-și proteja fiul adolescent și pe fratele ei înstrăinat, un CEO bogat din Silicon Valley, care a construit un buncăr de lux în deșert pentru un asemenea dezastru.

Kathryn Bigelow și-a făcut un nume ca regizor care lucrează în ceea ce a fost văzut în mod tradițional ca aparținând unor sfere masculine, genurile de acțiune și SF. Aducând o anumită tenacitate și o abordare realistă în demersurile sale, ea a regizat filmul cult cu vampiri din anii 1980 „Near Dark” și clasicul din 1991 cu Keanu Reeves și Patrick Swayze, „Point Break”. „Strange Days” a fost o dramă  SF la care a lucrat cu fostul ei soț, James Cameron și „The Hurt Locker” a fost filmul care i-a adus un Oscar pentru regie, devenind prima femeie din istorie care a primit o astfel de distincție.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Prequelul „Bridgerton” la Netflix, despre Regina Charlotte, are distribuția completă și pe India Amarteifio în rolul principal

Gillian Anderson semnează un acord pe doi ani cu Netflix