Kings of Leon va fi prima trupă din istorie ce lansează un album ca NFT

De: Ana Obretin / 04.03.2021, 09:20
Kings of Leon va fi prima trupă din istorie ce lansează un album ca NFT

Kings of Leon își va lansa noul album, „When You See Yourself„, vineri, sub formă de NFT (Token Non-Fungible, care autentifică autorul folosind o semnătură digitală criptată), devenind prima trupă care face acest lucru.

Noul album al formației rock americane premiate cu patru Grammy, cunoscută pentru hituri ca „Sex on Fire”, „Use Somebody” și „Notion”, va fi lansat prin intermediul serviciilor de streaming precum Spotify și Apple Music, dar și ca NFT, pe YellowHeart, o platformă bazată pe blockchain. Aceasta este pentru prima dată când fanii unei trupe pot achiziționa un album pe blockchain în aceeași zi când are loc lansarea tradițională pe alte platforme. Împreună cu albumul, YellowHeart oferă utilizatorilor alte două pachete de criptare. Platforma scoate la licitație șase „bilete de aur” care vor include avantaje, cum ar fi patru tichete pe primul rând pentru orice spectacol Kings of Leon pe viață, dar și șase piese de artă individuale care sărbătoresc lansarea materialului discografic și moștenirea muzicală a formației, potrivit Variety.

YellowHeart revoluționează astfel industria muzicală prin crearea unui nou mod prin care artiștii să obțină venituri din conținut exclusiv, cum ar fi opere de artă digitală, albume și colecții.

Recent, artiști precum Grimes și Mike Shinoda, de la Linkin Park, au câștigat sume substanțiale după ce au scos la vânzare lucrări de artă digitală ca NFT-uri, 5,8 milioane de dolari, respectiv, 30.000 de dolari. Iar aceștia au donat o parte din sume. Grimes va oferi un procent Carbon180, o organizație non-profit dedicată limitării  dioxidului de carbon din atmosferă, în timp ce Shinoda a declarat pe Twitter că suma obținută va fi acordată sub formă de burse studenților de la un colegiu de design.

Deși Kings of Leon este prima trupă care a lansat un album complet ca NFT, alți artiști, precum cei de la Portugal.The Man, și-au împărtășit și pasiunea pentru blockchain. În ianuarie, Portugal. The Man și-a lansat chiar propria criptomonedă, numită PTM Coin. Cei care dețin PTM Coins vor putea să-i cheltuiască pe muzică, produse de promovare și videoclipuri exclusive ale formației.

Albumul „When You See Yourself” este al optulea de studio pentru trupa Kings of Leon și este lansat la cinci ani de la anteriorul, „Walls”.

CITEȘTE ȘI: Trupa Kings of Leon lansează primul album din ultimii cinci ani, “When You See Yourself” 

Trupa Kings of Leon caută fani cu defecte fizice

Foto: Profimedia Images