Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

De: Ana Obretin / 03.03.2021, 10:54
Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

Cântăreața Grimes demonstrează că Elon Musk nu este singurul antreprenor din familie, după ce a câștigat aproape 6 milioane de dolari în nici jumătate de oră vânzând NFT-uri (lucrări de artă digitală).

Artista, care are un copil de aproape un an cu multimiliardarul Musk, a vândut o colecție de zece lucrări de artă digitală, cunoscute sub numele de NFT-uri (Token Non-Fungible, care autentifică autorul folosind o semnătură digitală criptată). NFT, care utilizează aceeași tehnologie ca Bitcoin, a făcut ca cele 10 piese dintr-o colecție numită WarNymph să fie vândute la prețuri exorbitante. Unele dintre piese sunt unice, în timp ce altele au fost vândute în serii de până la 100 de exemplare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by War Nymph (@warnymph)

Grimes a deschis licitația online pe 28 februarie, iar 20 de minute mai târziu, ea a câștigat deja impresionanta sumă de 5,8 milioane de dolari. Tânăra muziciană de 32 de ani a folosit o platformă de tranzacționare NFT, Nifty Gateway, pentru a vinde lucrările, la care a lucrat împreună cu fratele ei, Mac Boucher, relatează The Verge.

Una dintre lucrări, care prezintă un bebeluș ce păzește planeta Marte, a fost vândută inițial pentru peste 300.000 de dolari, însă licitația a fost reluată și a ajuns la 2,5 milioane de dolari. Lucrarea, „Newborn 2”, ar reprezenta „Zeița Neo-Genezei”, deși au apărut speculații că bebelușul ar fi de fapt copilul ei și al lui Musk.

Potrivit Nifty Gateway, imaginea bebelușului din colecția WarNymph reprezintă „o stare de copilărie infinită, în care renunță la vechea piele a corupției”, iar zeița „luptă cu forța distructivă a ideilor învechite și a decăderii sistematice ce amenință viitorul”.

Grimes intenționează să doneze o parte din banii strânși către Carbon 180, o organizație non-profit care își propune să reducă emisiile globale de dioxid de carbon.

NFT-urile au crescut în popularitate recent, în special în ultimele săptămâni. Deși orice lucru digital ar putea fi transformat într-un NFT, în general vorbind, acestea tind să fie opere de artă, cum ar fi imagini, videoclipuri sau muzică. În pofida creșterii recente a popularității, NFT-urile datează, de fapt, din 2012, din perioada în care a fost creată criptomoneda Colored Coins. Cu toate acestea, nu au fost folosite de oameni în afara lumii criptomonedelor până când CryptoKitties nu a început să vândă pisici virtuale, cinci ani mai târziu.

CITEȘTE ȘI: Investiţii avangardiste: Celebrităţi care fac afaceri cu Bitcoin  

Cine sunt frații mai mici ai șefului Tesla, Elon Musk

Foto: Profimedia Images