“Last Christmas”, hitul duoului Wham!, ajunge pe primul loc la 36 de ani de la lansare

De: Loredana Toma / 02.01.2021, 16:13
“Last Christmas”, hitul duoului Wham!, ajunge pe primul loc la 36 de ani de la lansare
Piesa “Last Christmas” cântată de duoul Wham! a reușit să ajungă pe prima poziție în topul din Marea Britanie la 36 de ani de la lansare.
“Last Christmas” este considerat unul dintre cele mai bune cântece de Crăciun din toate timpurile și, în 1984, a ocupat locul al doilea timp de cinci săptămâni în topurile britanice, iar, în 1985, a rezistat în primele zece poziții. La lansare, în 1984, prima poziție a fost ocupată de cei de la Band Aid, cu piesa “Do They Know It’s Christmas?”.
În 2007, „Last Christmas” a reapărut în topurile britanice, ajungând pe locul al 14-lea și, de atunci, aproape
în fiecare an, a ajuns în Top 40, reușind ca, în ultimii patru ani, să fie în Top 3.
„Last Christmas” a stabilit un nou record
Melodia stabilește un nou record în ceea ce privește timpul scurs de la lansare până la ocuparea primei poziții în topurile britanice. Până acum, recordul era deținut de Tony Christie și piesa “(Is This the Way to) Amarillo”, care a ajuns pe primul loc la 33 de ani de la lansare.
Muzicianul Andrew Ridgeley, jumătate din duoul Wham!, a declarat că este “încântat și chiar uimit, într-un fel, dar profund mulțumit pentru că melodia a ajuns, în sfârșit, pe prima poziție” și a menționat că George Michael – care a murit chiar în ziua de Crăciun 2016 – ar fi fost “mândru și foarte încântat de această reușită”.
Până în prezent, „Last Christmas” a fost cel mai bine vândut single care nu reușise să atingă prima poziție în topurile din Marea Britanie.
În prezent, locul al doilea în topul britanic este ocupat de melodia “All I Want for Christmas Is You”, cântată de Mariah Carey, iar versiunea lui Justin Bieber a piesei “Rockin’ Around the Christmas Tree” a ajuns pe
locul al patrulea. În total, în Top 40 există 28 de cântece de Crăciun, iar piesa “Feliz Navidad” semnată Jose Feliciano este pe ultimul loc. De altfel, aceasta este pentru prima oară când intră în Top 40, în cei 50 de ani de la lansare. În plus, în luna decembrie, a ajuns, pentru prima oară în top 10 în SUA.
FOTO: Profimedia