Legendarul cântăreț și compozitor mexican Armando Manzanero a murit din cauza COVID

De: Ana Obretin / 29.12.2020, 10:09
Legendarul cântăreț și compozitor mexican Armando Manzanero a murit din cauza COVID

Legendarul cântăreț și compozitor mexican Armando Manzanero a murit la vârsta de 85 de ani, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, a anunțat președintele Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador.

„Este o veste foarte tristă. Don Armando Manzanero, un mare compozitor, unul dintre cei mai buni din țară, a fost, de asemenea, un om sensibil la problemele sociale. Regret profund moartea sa”, a declarat vizibil emoționat președintele Mexicului, luni, într-o conferință de presă.

Manzanero a murit luni dimineață, în urma unui atac de cord, într-un spital din Ciudad de Mexico, a confirmat purtătorul său de cuvânt. 

Artistul a fost internat în spital pe 17 decembrie, după ce a fost diagnosticat pozitiv pentru SARS-CoV-2. Șase zile mai târziu, a fost intubat, “cu consimțământul său”, potrivit unor surse apropiate compozitorului. Starea lui de sănătate a fost stabilă până duminică.

Simbol al boleroului latino-american

Născut în statul mexican Yucatan, Armando Manzareno a fost un compozitor prolific, celebru în America Latină pentru baladele sale romantice. În 2014, el a devenit primul artist mexican care a primit un premiu Grammy pentru întreaga carieră.

De-a lungul carierei, Manzanero a compus sute de piese, dintre care multe au fost traduse în limba engleză, inclusiv “Somos Novios”, care a fost înregistrat în engleză, sub titlul “It’s Impossible”, de Perry Como, dar și de Elvis Presley. Pieza interpretată de Como a fost nominalizată la premiile Grammy în 1971. De asemenea, Manzanero a scris piesele devenite clasice “Adoro” și “Esta tarde vi llover”. Cel mai recent, a fost onorat cu premiul pentru întreaga carieră la Billboard Latin Music Awards 2020.

CITEȘTE ȘI: Iggy Pop a lansat un imn anti-COVID surpriză, „Dirty Little Virus”

FOTO: Profimedia