Leii mor pentru miei

Apropo.ro / 12.11.2007, 00:00
Leii mor pentru miei
Sînt şase, fiecare mai mult sau mai puţin implicat în lupta Statelor Unite împotriva tero­rismului. Fiecare se află într-un punct cheie al vieţii sale. La Washington, un senator cu ochii pe Casa Albă încearcă să vîndă ultima strategie globală unei jurnaliste de televiziune. Între cei doi, se declanşează o luptă a inteligenţei, a farmecului şi a intereselor.
Într-o universitate de pe coasta de vest, un profesor idealist încearcă să aducă pe calea cea bună un student cu potenţial. Pe cealaltă parte a planetei, în munţii înzăpeziţi din Afganistan, doi tineri, departe de discursurile politice sforăitoare, se luptă să supravieţuiască…
 
Chiar dacă e pentru prima oară cînd Robert Redford îi spune ce să facă lui Meryl Streep, cele două vedete s-au mai întîlnit pe platouri în ”Out of Africa” al lui Sydney Pollack (1985). Pentru rolul lui Todd, regizorul l-a ales pe Andrew Garfield, un tînăr actor britanic de teatru care a obţinut astfel primul său rol important. Actorul nu mai avusese decît cîteva apariţii episodice în seriale TV: ”F/X: The Series”, ”Doctor Who” şi ”Sugar Rush”. Andrew Garfield a fost deja ales pentru un rol şi în următorul film al lui Terry Gilliam, ”The Imagina­rium of Doctor Parnassus”.
 
Premiera 16 noiembrie
TO: Lions for Lambs. Producţie SUA, 2007.
R: Robert Redford.Cu: Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise, Michael Pena, Derek Luke, Andrew Garfield, Peter Berg.
Distribuit de Odeon Cineplex