Leluț Vasilescu, membru fondator al formației Compact, a murit

De: Ana Obretin / 24.06.2022, 17:15
Leluț Vasilescu, membru fondator al formației Compact, a murit

Leluț Vasilescu (Megastar), baterist și membru fondator al formației Compact, a murit la vârsta de 66 de ani.

Cel care a făcut tristul anunț a fost Dorin Lojigan, primarul oraşului Câmpia Turzii, oraș al cărei cetățean de onoare era fostul toboşar al trupei rock, potrivit gândul.ro.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare”, a scris Lojigan pe platforma de socializare online Facebook.

Muzicianul Adrian Ordean a confirmat vestea: „Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeași cameră, am cântat mii de spectacole împreună… acum simt un gol în suflet, dar sunt liniștit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten LELUT VASILESCU, drum bun!”, a scris acesta tot pe Facebook.

Potrivit postului Rock FM, muzicianul a murit joi seară, după ce s-a luptat mult timp cu o boală cronică.

Leluț Vasilescu s-a alăturat formației Compact în 1981 și a fost toboșarul formației până în 2017. A înregistrat alături de Compact unele dintre cele mai cunoscute albume: „Fata din vis”, „Cântec pentru prieteni”, „Pe tine te-am ales”.

CITEȘTE ȘI: Alec John Such, fostul basist Bon Jovi, a murit la 70 de ani

Foto: Compact B/ Facebook