Alec John Such, fostul basist Bon Jovi, a murit la 70 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 06.06.2022, 07:34
Alec John Such, fostul basist Bon Jovi, a murit la 70 de ani

Alec John Such, basist și membru fondator al Bon Jovi, a murit. Muzicianul avea 70 de ani.

Jon Bon Jovi a anunțat duminică moartea lui John Such, basistul trupei rock din New Jersey din 1983 până în 1994. Nu au fost disponibile imediat detalii despre când sau cum a murit John Such. Publicistul Bon Jovi nu a răspuns imediat la cererile de informații suplimentare.

„Era un original”, a scris Bon Jovi într-o postare pe Twitter. „Ca membru fondator al Bon Jovi, Alec a fost parte integrantă a formării trupei.”

Bon Jovi l-a creditat pe John Such pentru aducerea trupei împreună, menționând că el a fost prieten din copilărie cu bateristul Tico Torres și l-a adus pe chitaristul și compozitorul Richie Sambora să vadă trupa cântând. John Such făcuse anterior parte dintr-o trupă numită The Message with Sambora.

John Such, născut în Yonkers, New York, a fost o figură binecunoscută pe scena muzicală înfloritoare din New Jersey, care a ajutat la nașterea lui Bon Jovi. În calitate de manager al sălii de bal Hunka Bunka din Sayreville, New Jersey, John Such a organizat concerte pentru Jon Bon Jovi & The Wild Ones înainte de a se alătura trupei compozitorului și cântărețului. A cântat cu Bon Jovi în perioada de glorie a grupului în anii ’80.

John Such a părăsit grupul în 1994, când a fost înlocuit de basistul Hugh McDonald. Mai târziu, s-a alăturat trupei pentru introducerea acesteia în Rock & Roll Hall of Fame în 2018.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Alan White, baterist al trupei Yes care a cântat și cu John Lennon și George Harrison, a murit la 72 de ani

Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit. Muzicianul avea 60 de ani