Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit. Muzicianul avea 60 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 27.05.2022, 07:01
Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit. Muzicianul avea 60 de ani

Andy „Fletch” Fletcher, clăpar și unul dintre membrii fondatori ai emblematice trupe britanice de muzică electronică Depeche Mode, a murit. Muzicianul avea 60 de ani.

Vestea a fost anunțată prin intermediul contului oficial de Twitter al Depeche Mode, care a postat știrea joi după-amiază. „Fletch avea o adevărată inimă de aur și era mereu acolo când aveai nevoie de sprijin, de o conversație plină de viață, de un râs bun sau de o halbă rece”, scrie în postare. Cauza morții nu a fost confirmată.

 

Fletcher a fondat Depeche Mode în 1980 împreună cu Dave Gahan, Martin Gore și Vince Clarke, care a fost văzut inițial drept autorul grupului, înainte de a-l părăsi brusc după albumul lor de debut și l-a lăsat pe Gore ca principal compozitor de atunci. „Fletch” a fost cel mai puțin vizibil din trio-ul de bază, purta adesea umbrele în timp ce stătea în spatele clapelor, în timp ce Gahan și Gore, mai demonstrativi, cutreierau pe scenă, făcând tot posibilul pentru ca publicul să fie parte din show.

Vorbind despre rolul său în grup, Fletcher a spus într-un interviu publicat în Electronic Beats că el era „tipul înalt din fundal, fără de care această corporație internațională numită Depeche Mode nu ar funcționa niciodată. Există această mare neînțelegere că în trupele de chitară bărbații adevărați lucrează la instrumente adevărate – seară de seară – în timp ce într-o trupă de sintetizatoare precum Depeche Mode nimeni nu lucrează, pentru că toate sunt mașini. Dar asta e o prostie. În afară de cântăreț, publicul nu prea știe ce rol are muzicianul în cadrul grupului. Dar trupe precum Kraftwerk sau Depeche Mode funcționează de fapt ca niște colectivități de diviziune a muncii. Contribuția fiecărui individ rămâne invizibilă. Și pentru că nu mă împing în prim-plan, mulți mă confund cu a cincea roată.”

Pe parcursul timpului petrecut de Fletcher în trupă, ei au vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume și au avut 54 de piese în topul UK Singles Chart. Ca membru al Depeche Mode, Fletcher a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2020.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Ray Liotta a murit; Actorul cunoscut pentru rolul din „Goodfellas” avea 67 de ani

Vangelis, compozitor premiat cu Oscar pentru „Chariots of Fire”, a murit

Bateristul Foo Fighters, Taylor Hawkins, a murit. Muzicianul avea 50 de ani