Ray Liotta a murit; Actorul cunoscut pentru rolul din „Goodfellas” avea 67 de ani

De: Ana Obretin / 26.05.2022, 22:35
Ray Liotta a murit; Actorul cunoscut pentru rolul din

Ray Liotta, actorul originar din New Jersey, cel mai bine cunoscut pentru rolul escrocului devenit mafiot Henry Hill din „GoodFellas”, de Martin Scorsese, a murit. Starul, care avea 67 de ani a murit în somn, în Republica Dominicană, unde se afla pentru filmările la lungmetrajul „Dangerous Waters”.

Liotta, un actor cu ochi de un albastru profund, a fost memorabil și în rolul lui Ray Sinclair, fostul soț violent al personajului jucat de Melanie Griffith în „Something Wild” (1986), de Jonathan Demme, dar și în rolul jucătorului de baseball în dizgrație Shoeless Joe Jackson în „Field of Dreams” (1989), cu Kevin Costner, precum și ca polițistul corupt Matt Wozniak în drama polițistă difuzată de NBC între 2016-2018 „Shades of Blues”, alături de Jennifer Lopez.

CITEȘTE ȘI: TOP 3: Cele mai bune filme de comedie americane din istorie

Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

Poveștile cu infractori au fost specialitatea lui Ray Liotta

Actorul a fost naratorul producției „Inside the Mafia” pentru National Geographic Channel în 2005, a jucat excelent ca polițist controversat în „Unlawful Entry” (1992), „Cop Land” (1997) și „Narc” (2002) și a dat voce mafiotului Tommy Vercetti din jocul video din 2002 „Grand Theft Auto: Vice City”.

Pe fondul unei renașteri a carierei, Liotta a fost destul de ocupat recent, cu roluri pe marele ecran, în „Marriage Story” al lui Noah Baumbach (2019), „No Sudden Move”, al lui Steven Soderbergh (2021), și „The Many Saints of Newark” (2021). Mai multe filme la care a lucrat recent urmează să fie lansate, printre care „El Tonto”, „Cocaine Bear” etc.


CV-ul lui Liotta a inclus filmele „Dominick și Eugene” (1988), „Phoenix” (1998), „Hannibal” (2001), „Blow” (2001), „John Q” (2002), „Revolver” (2005), „Smokin’ Aces” (2006), „Killing Them Softly” (2012), „The Place Beyond the Pines” (2012), „Sin City: A Dame to Kill For” (2014).

CITEȘTE ȘI: Filme: Top 3 cele mai bune perechi actor/regizor din istorie

Liotta a câștigat un premiu Emmy, în 2005, pentru un rol episodic jucat în drama NBC „ER”.

Raymond Allen Liotta s-a născut la Newark, pe 18 decembrie 1954. A fost adoptat de Mary și Alfred Liotta, un comerciant de piese auto, dintr-un orfelinat, când avea șase luni. „Mi-am găsit mama biologică și am aflat că nu am un geamăn identic, ci un frate vitreg, cinci surori vitrege și o soră bună despre care nu știam până acum 15 ani”, a spus el pentru The Hollywood Reporter, în 2014. A studiat actoria la Universitatea din Miami și a absolvit în 1978, apoi a lucrat ca barman pe Broadway înainte de a obține rolul Joey Perrini în „Another World”, o soap opera de la postul NBC ]n care a jucat între 1978 și 1981.

Liotta a venit la Los Angeles și și-a făcut debutul în film ca violator în „The Lonely Lady”, din 1983, cu Pia Zadora în rol principal, apoi a jucat rolul unui polițist în primul său serial în primetime, „Our Family Honor”, de la ABC. În 1998, a jucat rolul lui Frank Sinatra în telefilmul HBO „The Rat Pack”.

Rolul din „Goodfellas” i-a adus alte oferte de a interpreta personaje dure, deși Ray Liotta a mărturisit că în viața reală era diferit

„(Rolurile, n.r.) nu sunt cine sunt – adică, personal, nu am fost niciodată implicat într-o ceartă în viața mea și totuși, aici, acum, mă blochez. cu chestiile astea specifice unui tip dur”, spunea el. Actorul a refuzat oferta lui David Chase de a-l interpreta pe Ralphie Cifaretto în serialul HBO „The Sopranos”, iar rolul i-a revenit apoi lui Joe Pantoliano.

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images