Alan White, baterist al trupei Yes care a cântat și cu John Lennon și George Harrison, a murit la 72 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 27.05.2022, 07:57
Alan White, baterist al trupei Yes care a cântat și cu John Lennon și George Harrison, a murit la 72 de ani

Alan White, baterist pentru o lungă perioadă al titanilor de rock progresiv Yes, care a cântat și cu John Lennon și George Harrison, a murit joi la casa lui din Seattle, după o scurtă boală, au informat familia sa și trupa pe rețelele de socializare. Nu au fost anunțate imediat alte detalii. Muzicianul avea 72 de ani.

Familia sa a scris într-o postare pe Facebook: „De-a lungul vieții și a carierei de șase decenii, Alan a fost multe lucruri pentru mulți oameni: un star rock certificat pentru fanii din întreaga lume; partener de trupă pentru câțiva aleși și domn și prieten pentru toți cei care l-au cunoscut.”

Deși este cel mai bine cunoscut pentru perioada sa de zeci de ani cu Yes, White a început să lucreze cu foștii Beatles de la o vârstă fragedă, apărând alături de Lennon la celebrul său concert „Live Peace in Toronto” în 1969 (într-o trupă de sprijin care îi includea și pe Eric Clapton, Klaus Voorman și Yoko Ono), precum și pe câteva dintre albumele și single-urile lui Lennon la acea vreme, în special melodia din 1970 „Instant Karma!”, unde tobele lui sunt în prim-plan. De asemenea, a cântat pe albumul „Imagine” al lui Lennon, precum și pe capodopera lui George Harrison din 1970, „All Things Must Pass”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit. Muzicianul avea 60 de ani

Vangelis, compozitor premiat cu Oscar pentru „Chariots of Fire”, a murit

Bateristul Foo Fighters, Taylor Hawkins, a murit. Muzicianul avea 50 de ani