Leonardo DiCaprio participă la summitul COP26 de la Glasgow

De: Andra Voiculescu / 03.11.2021, 13:36

Leonardo DiCaprio se află la Glasgow unde participă la summitul privind schimbarea climatică COP26.

Actorul de la Hollywood, reprezentant al ONU pentru schimbările climatice, a fost văzut la Pavilionul UNFCCC marți dimineață, DiCaprio făcându-și apariția în a doua zi în care liderii mondiali au urcat pe scenă pentru a discuta despre criza climatică.

DiCaprio a fost asaltat de jurnalişti, fani şi delegaţi la intrarea în clădire.

Starul a purtat o mască și costum când a fost introdus de gărzile de corp în centrul de conferințe, în același timp în care președintele Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson au apărut împreună pentru a împărtăși viziunea lor comună pentru a „Reconstrui o lume mai bună”.

După-amiaza, DiCaprio a făcut o vizită la Kew Carbon Garden la conferința construită ca parte a campaniei Grădinii Botanice Regale de a proteja Pădurea Ebo din Camerun de tăierile forestiere, care este, de asemenea, o amenințare pentru speciile indigene pe cale de dispariție din zonă, precum populația de cimpanzei rari.

Câștigătorul Oscarului este de așteptat să vorbească la diferite evenimente care au legătură cu conferința. De asemenea, se așteaptă ca DiCaprio să se întâlnească și cu prietena sa, activista pentru schimbările climatice, Greta Thunberg, pe care a întâlnit-o pentru prima dată în 2019 la ultima conferință COP25 găzduită la Madrid.

DiCaprio a donat milioane de dolari organizaţiilor de mediu şi a susţinut mai multe proiecte de mediu. De asemenea, la premiile Oscar din 2016, actorul a ţinut un discurs în care a declarat că schimbările climatice sunt „cea mai urgentă ameninţare cu care se confruntă întreaga noastră specie”.

Potrivit Vanity Fair, actorul s-ar fi urcat la bordul unui zbor comercial către Scoția, săptămâna aceasta, pentru a participa la summitul de mediu.

Sursa foto: HEPTA

Citește și: Leonardo DiCaprio și prințul Harry vor să salveze o deltă din Africa (apropotv.ro)