Leonardo DiCaprio și prințul Harry vor să salveze o deltă din Africa

De: Ana Obretin / 25.10.2021, 12:08
Leonardo DiCaprio și prințul Harry vor să salveze o deltă din Africa

Prințul Harry al Marii Britanii a reușit să-l convingă pe starul hollywoodian Leonardo DiCaprio să-l urmeze în lupta sa pentru conservarea Deltei Okavango din sudul Africii.

Membrul familiei regale britanice solicită încetarea imediată a forajelor pentru petrol din această regiune, comună țărilor Angola, Botswana și Namibia. Delta este sursă de apă pentru aproape un milion de oameni, dar și casă pentru viața sălbatică.

CITEȘTE ȘI: Leonardo DiCaprio dezvăluie care este „cea mai memorabilă” scenă din cariera sa

Primele imagini din „Don’t Look Up”, thrillerul cu DiCaprio și Jennifer Lawrence

Cu toate acestea, dezvoltarea industriei petrolului a reprezentat o amenințare, mai ales de când Reconnaissance Energy Africa, o companie canadiană, a obținut licența de forare pe o suprafață de 21.000 de kilometri pătrați, scrie People.

„Credem că acest fapt va jefui ecosistemul pentru un potențial profit. Este mai bine să lăsați niște lucruri neatinse în viață, pentru a le permite să își îndeplinească scopul ca un beneficiu natural. Iată un exemplu”, au spus prințul Harry și activistul și poetul Reinhold Mangundu într-o scrisoare deschisă publicată de The Washington Post în urmă cu câteva zile.

La rândul său, Leonardo DiCaprio a publicat un videoclip pe Instagram, îndemnându-și fanii să semneze această scrisoare deschisă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Și alte personalități și-au adăugat vocile acestei cauze, iar printre acestea se numără Forest Whitaker și Djimon Hounson, care a jucat în filmul „Blood Diamond” alături de Leonardo DiCaprio.

CITEȘTE ȘI: Leonardo DiCaprio, într-un remake al filmului danez „Another Round”, proaspăt premiat cu Oscar

Sharon Stone l-a plătit pe DiCaprio din propriul buzunar, pe vremea când acesta nu era star

Foto: Profimedia Images