Linda Evangelista, desfigurată în urma unei proceduri cosmetice

De: Nicoleta Lepădatu / 23.09.2021, 09:56

Top-modelul Linda Evangelista a publicat online un mesaj în care explică absenţa ei din atenţia publică în ultimii ani. Ea a mărturisit că este „desfigurată permanent” în urma unei proceduri cosmetice.

Unul dintre cele mai cunoscute şi solicitate modele ale anilor 1990, Linda Evangelista a fost cunoscută pentru prezentările de modă ale celor mai importanţi creatori, pentru copertele Vogue şi diverse campanii, dar şi pentru apariţia în videoclipul „Freedom” al piesei lui George Michael, alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford şi Christy Turlington. Spre deosebire de colegele ei de generaţie, Evangelista a dispărut din atenţia publică în ultimii ani, dar acum a dezvăluit pe Instagram motivul.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, a spus că o procedură de rutină pentru înlăturarea grăsimii, numită CoolSculpting, a deformat-o permanent, a afectat-o emoţional şi, în final, s-a retras. „Celor care s-au întrebat de ce nu am lucrat în timp ce carierele colegelor mele au fost prospere, motivul este acela că am fost desfigurată brutal de procedura CoolSculpting a Zeltiq, care a avut efectul invers celui promis”, a scris ea pe contul urmărit de peste 900.000 de utilizatori.

Fostul top-model a spus că, în loc să reducă grăsimea, procedura a crescut celulele grase şi „m-a lăsat permanent desfigurată, chiar şi după ce am făcut două operaţii de corectare, dureroase şi fără succes”.

„Am rămas, aşa cum a descris presa, «de nerecunoscut»”, a mai scris ea. În 2017, Daily Mail a publicat un astfel de titlu după ce ea a fost suprinsă de paparazzi în drum spre aeroportul din New York.

Evangelista a mai notat că a dezvoltat un efect secundar, numit hiperplazie adipoasă paradoxală. Acesta este „un efect secundar foarte rar, dar grav” al procedurii de îngheţare a grăsimii, care apare în general la pacienţii de gen masculin. „Celulele grase din locul tratamentului se măresc şi nu se restrâng. Nu este cunoscut de ce se întâmplă acest lucru. Este un efect secundar mai degrabă cosmetic decât periculos fizic şi nu dispare de la sine”.

Vezi galeria foto.

CITEȘTE ȘI: Linda Evangelista, supermodel al anilor ’90, de nerecunoscut la 50 de ani!

Foto: Profimedia Images