Linda Evangelista, proces de 50 de milioane de dolari intentat celor care au desfigurat-o

De: Ana Obretin / 24.09.2021, 11:10

Fostul top-model Linda Evangelista a intentat un proces de 50 de milioane de dolari unei companii care comercializează dispozitive pentru proceduri cosmetice, după ce a rămas „desfigurată brutal” în urma unei astfel de intervenții.

Vedeta canadiană, unul dintre cele mai mari nume de pe podiumurile și copertele revistelor de modă din anii 1990, a declarat într-un mesaj publicat pe Instagram că a fost supusă unui tratament de reducere a țesutului adipos în urmă cu aproximativ cinci ani.

„Pentru fanii mei care s-au întrebat de ce nu am mai lucrat în timp ce cariera colegelor mele a prosperat, motivul este că am fost brutal desfigurată de procedura CoolSculpting a lui Zeltiq, care a avut un rezultat opus a ceea ce a promis”, a scris aceasta, miercuri. Linda Evangelista a spus că a suferit un efect secundar rar al intervenției, numit hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP), care face ca zonele tratate să se umfle. 

„HAP nu numai că mi-a distrus mijloacele de trai, ci m-a scufundat într-o depresie adâncă, tristețe adâncă și în cele mai joase profunzimi ale urii de sine. În acest proces, am devenit o izolată”, a scris ea.

Zeltiq Aesthetics, o filială a Allergan Aesthetics și a companiei-mamă AbbVie, nu a făcut niciun comentariu privind acest caz, potrivit Reuters.

Linda Evangelista a intentat procesul marți, la o instanță din New York, pentru neglijență, publicitate înșelătoare și pentru dezinformare. Documentele arată că Evangelista a suferit mai multe proceduri între 2015 și 2016, pentru a reduce grăsimea de pe coapse, abdomen, spate și bărbie. Operația de corectare nu a funcționat pentru remedierea HAP. Ea cere daune de 50 de milioane de dolari, pentru pierderea veniturilor și suferință emoțională, având în vedere că nu a mai câștigat nimic din modelling din 2016.

CITEȘTE ȘI: Linda Evangelista, supermodel al anilor ’90, de nerecunoscut la 50 de ani!

Foto: Profimedia Images